Tesfaye advarer mod låste positioner: "Efterskolerne skal ikke aflyse hele diskussionen"

"Jeg har ikke nogen ambition om, at SF eller Radikale eller andre partier skal holdes uden for indflydelse," siger Mattias Tesfaye, der stiller flere politiske udspil i udsigt på baggrund af Reformkommissionens rapport.

De færreste unge er klar til at vælge retning i 9. klasse, siger Mattias Tesfaye, der vil have partierne til at tage ansvar for gode overgange til ungdomsuddannelserne.
De færreste unge er klar til at vælge retning i 9. klasse, siger Mattias Tesfaye, der vil have partierne til at tage ansvar for gode overgange til ungdomsuddannelserne.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

En lang række af Reformkommissionens anbefalinger flugter med tanker, børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) selv har gjort sig.

Det siger han til Altinget.

Når ministeren bladrer igennem kommissionens i alt 50 anbefalinger, er der tre områder, han i særlig grad hæfter sig ved i forhold til regeringens prioriteter:

"Jeg er enig i meget af det, der relaterer sig til folkeskolen, blandt andet i forhold til erhvervspraktik og praktiske fag i udskolingen. Desuden er der et spor omkring FGU, der primært handler om at give implementeringen mere opmærksomhed. Og endelig er der overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse."

Reformkommissionen med kommissionsformand Nina Smith i spidsen fremlagde onsdag sin anden rapport, som handler om børn, unge og uddannelse.

Kommissionens første rapport om de videregående uddannelser danner forlæg for et politisk udspil, som forhandles i Forskningsministeriet.

Kommissionen kommer senere i maj med sin tredje og sidste rapport, som blandt andet handler om integration.

Borgere og aktører kan forvente flere udspil på baggrund af Reformkommissionens rapport om børn, unge og uddannelse, fastslår Mattias Tesfaye.

– Hvor enige er I internt i regeringen, når det kommer til uddannelsespolitik?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024