Analyse af 
Signe Løntoft

Tesfaye til eksamen: Har regeringen mod på flere upopulære uddannelsesreformer?

Reformkommissionen vil tage konsekvensen af 15 års politisk hændervriden over unges uddannelsesvalg. Men har reformregeringen mod på de reformer, den selv har bedt om anbefalinger til?

Er Reformkommissionens anbefalinger klappet af med regeringen, eller er kommissionen blevet bedt om at slå ud med armene og lave et idékatalog, som politikerne kan plukke fra? 
Er Reformkommissionens anbefalinger klappet af med regeringen, eller er kommissionen blevet bedt om at slå ud med armene og lave et idékatalog, som politikerne kan plukke fra? Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

To et halvt år.

Så lang tid har de syv medlemmer af Reformkommissionen haft til at komme med anbefalinger til de såkaldte andengenerationsreformer. 

Nogle så allerede dagens lys i 2021 og danner nu forlæg for langstrakte forhandlinger i Forskningsministeriet.

Dette forår skal sidste del af pakken præsenteres. En del af dét sker onsdag klokken 11.00, når kommissionen offentliggør sine med spænding og frygt ventede anbefalinger om blandt andet folkeskoler og ungdomsuddannelser.

Herefter vil uddannelses-Danmarks øjne hvile på Mattias Tesfaye (S). Hvordan vil børne- og undervisningsministeren belægge sine ord?

Mener den populære minister, der ifølge regeringsgrundlaget skal stå i spidsen for en "gennemgribende forandring" af uddannelsessystemet, overhovedet der er behov for reformer?

I tvivl kan man komme, når man læser et debatindlæg, publiceret i mediet A4 Uddannelse mandag 1. maj. Her skriver Tesfaye blandt andet:

"Uddannelsespolitikken har været præget af en lang række højtprofilerede reformer de seneste årtier, og det er langtfra dem alle, der er lykkedes særlig godt. Mildest talt. Derfor bliver jeg altid lidt tør i munden, når nogle efterspørger nye reformer."

Så er ugen fløjtet i gang.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00