Tesfaye: Vi lytter til Andreas Kamm

DEBAT: Det er glædeligt, at tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm for nyligt i en boganmeldelse tilkendegav, at man ikke kan løse flygtningekrise ved åbne Danmarks grænser, skriver Mattias Tesfaye (S).

Af Mattias Tesfaye (S)
Udlændinge- og integrationsordfører

Jeg blev meget glad, da jeg læste Andreas Kamms anmeldelse af bogen ’Eksperimentet der slog fejl’, der handler om forfejlet dansk udlændingepolitik.

Den forhenværende generalsekretær af Dansk Flygtningehjælp bakker op om forfatternes bekymringer og konstaterer, at flygtningekriser ikke løses ved at åbne for indvandring til Danmark. Enig!

I Socialdemokratiets udlændingeudspil fra februar har vi derfor fremlagt vores forslag til, hvordan vi skal håndtere fremtidens flygtningestrømme.

Danmark skal tage imod færre flygtninge, end det er tilfældet i dag. Til gengæld vil vi have reguleret migration og meget mere hjælp til den humanitære bistand tæt på konflikterne. Det vil være til gavn for alle.

Asylsystemet er ikke humanistisk
Jeg er klar over, at mange diskuterer og kritiserer dele af vores udspil. Det gælder særligt vores tanker om at behandle asylansøgninger uden for Europa.

Vi lytter selvfølgelig opmærksomt til alle de mange konstruktive kommentarer. Det gælder særligt dem fra kapaciteter som Andreas Kamm. Vi er kun glade for, at der har udviklet sig en kvalificeret debat af vores politik.

Men jeg må også indrømme, at de mange diskussioner kun har overbevist mig om, at forpligtende samarbejde om modtagecentre mellem europæiske regeringer og afrikanske regeringer er den eneste vej frem. Vi skal have adskilt flygtninge fra migranter uden for Europa.

I Socialdemokratiets optik er det nuværende asylsystem nemlig ikke humanistisk. Alt for få flygtninge får hjælp, og dem, der får hjælp, er de mest ressourcestærke flygtninge. Samtidig bruger vi millioner og atter millioner på afviste asylansøgere, der slet ikke har noget behov for beskyttelse. Det er langt fra retfærdigt.

Forrige artikel Det Jødiske Samfund: Forbud mod omskæring kriminaliserer jødisk tro Det Jødiske Samfund: Forbud mod omskæring kriminaliserer jødisk tro Næste artikel Fysio- og ergoterapeuter: Fyringer viser afstanden mellem Christiansborg og virkeligheden Fysio- og ergoterapeuter: Fyringer viser afstanden mellem Christiansborg og virkeligheden
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.