Debat

Tesfaye: Vi lytter til Andreas Kamm

DEBAT: Det er glædeligt, at tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm for nyligt i en boganmeldelse tilkendegav, at man ikke kan løse flygtningekrise ved åbne Danmarks grænser, skriver Mattias Tesfaye (S).

Vi skal have adskilt flygtninge fra migranter uden for Europa, skriver Mattias Tesfaye (S).
Vi skal have adskilt flygtninge fra migranter uden for Europa, skriver Mattias Tesfaye (S).Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mattias Tesfaye (S)
Udlændinge- og integrationsordfører

Jeg blev meget glad, da jeg læste Andreas Kamms anmeldelse af bogen ’Eksperimentet der slog fejl’, der handler om forfejlet dansk udlændingepolitik.

Den forhenværende generalsekretær af Dansk Flygtningehjælp bakker op om forfatternes bekymringer og konstaterer, at flygtningekriser ikke løses ved at åbne for indvandring til Danmark. Enig!

I Socialdemokratiets udlændingeudspil fra februar har vi derfor fremlagt vores forslag til, hvordan vi skal håndtere fremtidens flygtningestrømme.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Danmark skal tage imod færre flygtninge, end det er tilfældet i dag. Til gengæld vil vi have reguleret migration og meget mere hjælp til den humanitære bistand tæt på konflikterne. Det vil være til gavn for alle.

Læs også

Den forhenværende generalsekretær af Dansk Flygtningehjælp bakker op om forfatternes bekymringer og konstaterer, at flygtningekriser ikke løses ved at åbne for indvandring til Danmark. Enig!

Mattias Tesfaye (S)
Udlændinge- og integrationsordfører

Asylsystemet er ikke humanistisk
Jeg er klar over, at mange diskuterer og kritiserer dele af vores udspil. Det gælder særligt vores tanker om at behandle asylansøgninger uden for Europa.

Vi lytter selvfølgelig opmærksomt til alle de mange konstruktive kommentarer. Det gælder særligt dem fra kapaciteter som Andreas Kamm. Vi er kun glade for, at der har udviklet sig en kvalificeret debat af vores politik.

Men jeg må også indrømme, at de mange diskussioner kun har overbevist mig om, at forpligtende samarbejde om modtagecentre mellem europæiske regeringer og afrikanske regeringer er den eneste vej frem. Vi skal have adskilt flygtninge fra migranter uden for Europa.

I Socialdemokratiets optik er det nuværende asylsystem nemlig ikke humanistisk. Alt for få flygtninge får hjælp, og dem, der får hjælp, er de mest ressourcestærke flygtninge. Samtidig bruger vi millioner og atter millioner på afviste asylansøgere, der slet ikke har noget behov for beskyttelse. Det er langt fra retfærdigt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Kamm

Formand for Institut for Menneskerettigheder, fhv. generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp 1998-2017
cand.mag. i historie og dansk (Odense Uni. 1978)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00