Thulesen Dahl advarer mod "at fastfryse" havnene: "Du er nødt til at have forståelse for lokalområdet"

Topchefen på Aalborg Havn, Kristian Thulesen Dahl, anerkender behovet for mere havneareal i Danmark. Men vejen frem er ikke at afvise borgernes ønsker om boliger og rekreativ aktivitet på havnen, lyder det.

"I dag har vi terrorsikring, der gør, at havnen er flyttet væk fra byen. Havnen har lukket mere og mere af for mange mennesker. Vi er på mange måder blevet fremmede for borgerne," siger Kristian Thulesen Dahl, direktør, Port of Aalborg.
"I dag har vi terrorsikring, der gør, at havnen er flyttet væk fra byen. Havnen har lukket mere og mere af for mange mennesker. Vi er på mange måder blevet fremmede for borgerne," siger Kristian Thulesen Dahl, direktør, Port of Aalborg.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Hjalte T. H. Kragesteen

Det har vakt stor bekymring blandt centrale maritime aktører, at kommunerne i stigende grad vælger at nedlægge erhvervsarealer på havnene for i stedet at bruge pladsen til at bygge lejligheder, legepladser eller andre rekreative områder.

Men det er man nødt til at leve med.

Sådan lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der for et års tid siden skiftede Folketinget ud med posten som administrerende direktør for én af landets største industrihavne, Port of Aalborg.

"Man skal ikke fastfryse det hele og lade erhvervsaktivitet blive, hvor det er i dag, uanset om kommunen eller borgerne i byen vil det anderledes," siger han.

Blandt andet har DI advaret i kraftige vendinger mod udviklingen og påpeget, at der er behov for at få stoppet nedlæggelsen af havnearealer: At erhvervshavnene så at sige skal forblive erhvervshavne.

{{toplink}}
Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Men sådan ser Kristian Thulesen Dahl ikke på det. Den tilgang risikerer nemlig også at skabe splid, som ikke er gavnligt for hverken borgerne eller industrien, mener direktøren.

"Du er nødt til at have forståelse for lokalområdet. Mellem erhvervslivet og borgerne," siger han.

I stedet bør staten sikre bedre betingelser for dem, der har gode idéer til at løse problemerne.









0:000:00