Thulesen Dahl: Pensionisterne står for tur ved næste finanslov

FOLKEMØDE: DF vil prioritere pensionisterne i næste finanslov. Det sagde formanden i sin tale lørdag, hvor han også mindede om en sejr i 1992. Som ikke handlede om fodbold. Se hele talen.

ALLINGE: Kristian Thulesen Dahl kom syngende ind på hovedscenen, da han som den sidste partileder skulle holde tale ved årets folkemøde. Sangerinde Annette Heick var nemlig opvarmning til talen, og midt i hendes fremførelse af 80’er-fodboldsangen Re-Sepp-Ten kom Thulesen Dahl op som dagens gæstesolist.

Efter en øm duet mellem Heick og DF-formanden, som vakte publikums jubel få timer før Danmarks første kamp ved VM-slutrunden, talte Kristian Thulesen Dahl om fodbold og politik. Og om de kommende finanslovsforhandlinger.

Pensionister skal have del i opsvinget
Hvis vi starter med det sidste, så gjorde partilederen det klart, hvad DF vil fokusere på, når der skal forhandles finanslov efter sommerferien.

”Mange har haft gavn af de nye økonomiske tider,” sagde han.

”Men vi må jo spørge: Hvad så med pensionisterne? Har landets pensionister fået del i opsvinget? Og der må vi jo bare svare, nej, det er ikke sket.”

”Derfor har vi sat os for, at en af de afgørende ting for os bliver at sørge for, at også vores mange pensionister får del i det økonomiske opsving. De står for tur,” sagde Kristian Thulesen Dahl og udpegede udgifterne til udlændinge og integration som det sted, midlerne skal hentes.

Grænseværnere og grænsefjernere
Og så varmede han op til aftenens VM-kamp mod Peru ved at tale om nationalstatens værdi.

”Sådan helt lavpraktisk, så kræver sådan et VM i fodbold – eller for den sags skyld EM i ’92 – at vi har nationalstater. Det kræver lande, som møder hinanden og kan skabe noget begejstring.”

”Sådan nogle symboler på vores fællesskab og det, det rummer, kan ikke købes for penge,” sagde Thulesen Dahl og talte om det nationale over for det globale.

Han delte de danske politikere op i ”grænseværnere og grænsefjernere”. Radikale og Alternativet hørte til den sidste kategori, og det var ikke godt, var budskabet.

Thulesen til V: Lyt til danskernes EU-skepsis
Endelig mindede DF-formanden om dengang, vi vandt EM i fodbold på en solrig junidag i 1992. Men det var også i den måned samme år, at danskerne sagde nej til Maastricht-traktaten i EU, mindede han om. Senere fik vi indført de fire forbehold, som blandt andet betyder, at vi i dag står uden for euroen, opridsede Thulesen Dahl.

”Skræmmekampagnerne viste sig ikke at have hold i virkeligheden. Og derfor vil jeg komme med en opfordring, specielt til vores venner i Venstre. Glem ikke danskernes EU-skepsis. Respektér danskernes holdning over for EU. Respektér danskernes nej tak til mere EU,” sagde han.

,

Forrige artikel Hørt og set på Folkemødet lørdag: Thulesen Dahl taget i flæskesteg-fup Hørt og set på Folkemødet lørdag: Thulesen Dahl taget i flæskesteg-fup Næste artikel Debat om sundhedsdata: Vi har brug for en dataombudsmand Debat om sundhedsdata: Vi har brug for en dataombudsmand