Tidligere CD-profil vil i Folketinget igen

VALG: Peter Duetoft, tidligere folketingsmedlem og landsformand for Centrum-Demokraterne, stiller igen op til Folketinget. Han stiller op for Socialdemokraterne i Hjørring.

Peter Duetoft er medlem af Hjørring byråd for Socialdemokraterne og stiller nu op til Folketinget.
Peter Duetoft er medlem af Hjørring byråd for Socialdemokraterne og stiller nu op til Folketinget.Foto: Bente Poder/Scanpix
Line JenvallLise-Lotte Skjoldan

Peter Duetoft (S) er valgt som folketingskandidat i Hjørring. Det skriver Nordjyske.dk.

Efter 14 dages grundig overvejelse har den tidligere CD-landsformand og medlem af Folketinget takket ja til kandidat-udfordringen og går nu efter et comeback på Christiansborg.

Peter Duetoft er gruppeformand for Socialdemokraternes byrådsgruppe i Hjørring Byråd og arbejder som international demokratiserings-ekspert. Og han ser frem til den kommende valgkamp:

"Det kommende folketingsvalg bliver langt mere holdningspræget end tidligere. Her er jeg som en fisk i vandet. Valget står nu mellem fællesskab eller egoisme. Skal man i Danmark gøre de fattige fattigere for at gøre de rige rigere – eller skal vi have et samarbejdssamfund, hvor vi hjælper i fællesskab?" siger han til Nordjyske.dk.

Tidligere har Peter Duetoft siddet i Folketinget for Centrum-Demokraterne i perioden 1988-2001. Han blev medlem af Socialdemokraterne i 2006.

Ved valget i 2011 fik Socialdemokraterne valgt seks folketingsmedlemmer i Nordjylland, nemlig Bjarne Laustsen, Orla Hav, Simon Kollerup, Rasmus Prehn, Flemming Møller Mortensen og Ane Halsboe-Jørgensen. De genopstiller alle sammen. I Altingets seneste prognoser står S til at få valgt fem nordjyske MF'er. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Duetoft

Fhv. byrådsmedlem (S), Hjørring Kommune, fhv. landsformand, politisk ordfører og gruppeformand (CD)

0:000:00