Tidligere DSU-formands exit skyldes krænkelsessag

EXIT: Lasse Quvang Rasmussen erkender, at han i november 2017 forlod sin post som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom på grund af grænseoverskridende adfærd.

Tidligere formand for DSU Lasse Quvang Rasmussen erkender, at han forlod sin formandspost i november på grund af krænkende episoder. 
Tidligere formand for DSU Lasse Quvang Rasmussen erkender, at han forlod sin formandspost i november på grund af krænkende episoder. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Tidligere formand for DSU Lasse Quvang Rasmussen forlod i november 2017 sin formandspost.

Den officielle forklaring var dengang, at formanden var overbelastet og udmattet. 

Men nu erkender Lasse Quvang Rasmussen, at hans fratrædelse i virkeligheden skyldes, at han har udvist "grænseoverskridende adfærd" over for flere kvindelige medlemmer.

Det skriver Lasse Quvang Rasmussen i et facebookopslag.

Grænseoverskridende adfærd
Indrømmelsen kommer, efter at flere medier, herunder DR, har forsøgt at få DSU til at forholde sig til sagen, hvilket lykkedes onsdag aften.

DSU oplyser til DR, at flere kvindelige medlemmer har henvendt sig til ungdomspartiets hovedbestyrelse og berettet om "grænseoverskridende bemærkninger og befamlinger" fra Lasse Quvang Rasmussen.

Og det er disse episoder, som i sidste ende fik den daværende partiformand til at trække sig.

"Da jeg stoppede som DSU-formand for halvandet år siden, var det på grund af nogle episoder, som jeg dengang og i dag er uendeligt ked af, hvor jeg var grænseoverskridende i min adfærd over for nogle kvindelige medlemmer af DSU. Jeg havde ikke været mit personlige ansvar og mit formandsansvar bevidst, og derfor stoppede jeg som formand for DSU," skriver Lasse Quvang Rasmussen på sin facebookprofil.

Lasse Quvang var formand for DSU fra april 2016 til november 2017.

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Quvang Rasmussen

Public affairs-konsulent, Danmarks Idrætsforbund
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2016)

0:000:00