Tidligere EU-parlamentariker bliver lobbyist

SPORSKIFTE: Tidligere S-parlamentariker Britta Thomsen åbner konsulentfirma. Hun skal rådgive firmaer og lave interessevaretagelse på blandt andet energi- og forskningsområdet.

BRUXELLES: For under seks måneder siden var Britta Thomsen medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. I denne uge var hun tilbage i Parlamentet i en ny rolle som selvstændig konsulent og lobbyist i Britta Thomsen Consulting.

”Jeg kender jo alt og alle hernede og har siddet med en række energidirektiver og forskningsprogrammer,” siger Britta Thomsen.

De to områder bliver også der, hvor hun kommer til at lægge sine kræfter. Hun forklarer, at der således er stor interesse fra Ukraine, der lige nu forsøger at frigøre sig fra den russiske energigigant Gazprom.

Samarbejde med andre lobbykontorer
Hun arbejder også på en række workshops på universitetet i Tirana, hvor hun skal informere de albanske forskningsinstitutioner og myndigheder om EU’s forskningsprogram Horizon 2020. Derudover er hun involveret i at stable samarbejde mellem forskningsinstitutioner i EU og Brasilien på benene.

”Jeg arbejder både med et landeplan, et forskningsplan, interessevaretagelse og oplysning om EU,” siger hun.

Britta Thomsen kommer også til at arbejde sammen med en række andre såkaldte public affairs-firmaer som Mannov i Danmark og Konsentio, der drives af Dansk Industris tidligere EU-chef Sine Backs Conan.

Den 60-årige socialdemokrat har siddet ti år i Europa-Parlamentet, hvor hun har siddet i blandt andet Parlamentets energiudvalg og i ligestillingsudvalget. Hun stillede op til parlamentsvalget i maj, men blev ikke genvalgt.

Forrige artikel Analyse: Et glas Bourbon gør ingen sommer i samarbejdet mellem ny kongres og Obama Analyse: Et glas Bourbon gør ingen sommer i samarbejdet mellem ny kongres og Obama Næste artikel Store kommuner vil gøre elbil-parkering gratis Store kommuner vil gøre elbil-parkering gratis