Om  
Marianne Karlsmose

Tidligere KD-formand bliver formand igen

Kristendemokraternes politiske næstformand Marianne Karlsmose konstitueres som ny formand efter tidligere formand Isabella Arendt meddelte, at hun trak sig fra posten og forlader partiet.

Marianne Karlsmose og hendes partifæller afleverer underskrifter til Indenrigsministeriet i oktober 2005. Også dengang var Marianne Karlsmose formand for Kristendemokraterne. 
Marianne Karlsmose og hendes partifæller afleverer underskrifter til Indenrigsministeriet i oktober 2005. Også dengang var Marianne Karlsmose formand for Kristendemokraterne. Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Isabella Arendts afgang som partiformand for Kristendemokraterne har givet plads på posten til en gammel kending. Den tidligere KD-formand Marianne Karlsmose, der indtil for få dage siden var politisk næstformand, konstitueres som formand for partiet. 

Det skriver Kristendemokraterne i en pressemeddelelse. 

Marianne Karlsmoses konstituering kommer som en naturlig konsekvens af Arendts afgang: 

"Med landsformandens fratrædelse pr. dags dato er det nu næstformændene, der varetager ledelsen af partiet. Det vil være den politiske næstformand, der nu overtager posten som fungerende landsformand og hovedbestyrelsen vil naturligvis tage hånd om de udfordringer, som situationen afføder," skriver partiet i pressemeddelelsen. 

Marianne Karlsmose har tidligere stået i spidsen for Kristendemokraterne. Fra 2002 til 2005 var hun formand for partiet, men hun trak sig som følge af partiets valgnederlag ved Folketingsvalget i 2005. 

I dag er hun valgt som regionsrådsmedlem i Region Midtjylland. 

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Karlsmose

Regionsrådsmedlem, Region Midtjylland, landssekretær, Kirkens Korshær Region Nord/midt/vest og Region Østjylland
cand.mag. i samfundsfag og historie (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00