Tidligere PET-chef forlader Venstre

PROTEST: Regeringens seneste asylstramninger blev for meget for Hans Jørgen Bonnichsen, der har meldt sig ud af Venstre. Også Socialdemokraterne mistede tirsdag et medlem, da et byrådsmedlem i Jammerbugt gik til Alternativet.

Placeholder image
Foto: Facebook

De stramninger, der skal holde folk fra at søge mod Danmark, har igen fået folk til at søge væk fra partierne bag politikken.

Folketinget vedtog tirsdag de seneste af en række stramninger af udlændinge- og asylreglerne, og det blev for meget for tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen.

Indtil tirsdag var han medlem af regeringspartiet Venstre, men i en Facebook-opdatering sammenligner han de mange stramninger med at blive kogt langsomt, hvorfor han nu "er hoppet ud af gryden":

 

Jeg er hoppet ud af gryden….Man kan koge frøerne levende, hvis man placerer dem i koldt vand, som man opvarmer...

Posted by Hans Jørgen Bonnichsen on Tuesday, January 26, 2016


73-årige Bonnichsen har ikke været aktiv i politik, men har været medlem af Venstre i 10-15 år, oplyser han til BT.

Før ham har flere V-medlemmer forladt partiet med samme begrundelse. De mest kendte navne er europaparlamentarikeren Jens Rohde, der i stedet meldte sig ind i Radikale, og folketingskandidat Kåre Traberg Smidt, der valgte Alternativet.

Lokalpolitiker fra S til Alt
Tirsdag blev også dagen, hvor endnu et byrådsmedlem forlod Socialdemokraterne til fordel for Alternativet. Det drejer sig om Aysel Jørgensen, der er medlem af byrådet i Jammerbugt Kommune.

”Socialdemokraternes linje er gået over stregen. Den fører ikke til en solid integration, og jeg er også uenig i den måde, partiet retorisk kommunikerer det her ud på,” siger Aysel Jørgensen til Ritzau.

Hendes udmeldelse kommer kort tid efter, at Mads Holdgaard fra Faaborg-Midtfyn Kommune gik samme vej med en lignende begrundelse. Dermed er Alternativet på kort tid gået fra nul til tre byrådsmedlemmer.

Du kan læse mere om udlændingestramningerne her.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser