Udenrigsministeren åbner Altinget Sommermøde

OM OS: Sommermødets åbningsgæst er udenrigsminister Jeppe Kofod. Chefredaktør Jakob Nielsen taler med ministeren om hans første år på posten med coronakrise og magtkampe i Arktis.

Foto: European Union
Ninna Gøbel Rønberg

Første gæst til Altinget Sommermøde er udenrigsminister Jeppe Kofod (S).  

I et interview med chefredaktør Jakob Nielsen åbner udenrigsministeren Altingets tre dages Sommermøde, hvor der onsdag 10. juni til fredag 12. juni vil være debatter, taler og interviews fra morgen til aften live fra Altingets Gård.

Og Sommermødets åbningsgæst tager heldigvis lidt Bornholm med på scenen, nu hvor Folkemødet i Allinge desværre er aflyst i 2020. Jeppe Kofod er nemlig opvokset i Svaneke og blev valgt til Folketinget i Bornholms Storkreds fra 1998 til 2014.

Ud over det sammentræf har Jeppe Kofod snart etårs jubilæum som udenrigsminister:

”Jeppe Kofod var en af de helt store overraskelser på Mette Frederiksens ministerhold. Efter et år i stolen glæder vi os til at gå ham på klingen om Danmarks strategi for genopretningen af Europas økonomi efter coronakrisen og hele håndteringen af det strategiske spil om Arktis,” siger chefredaktør for Altinget og Mandag Morgen Jakob Nielsen.

Fuldt program alle dage
Ministeren bliver den første i en lang gæsterække, som kommer på scenen i Altingets Gård.

I løbet af de tre dage deltager ministre, topchefer, eksperter, professorer, folketings- og europaparlamentspolitikere, politiske kommentatorer og mange flere i arrangementer fra klokken 8.00 om morgenen til 20.00 om aftenen.

Det fulde Sommermøde-program kommer til at sætte mange forskellige politiske emner til diskussion, for eksempel klima, sundhed, fake news, ligestilling, Europa, uddannelse.

Hele programmet er tilgængeligt på Sommermødets hjemmeside. Her kan man også orientere sig om, hvor man finder livestreaming og finder alle videoer fra Sommermødet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod går på scenen klokken 8.00-8.30 onsdag 10. juni. Interviewet kan ses på Altinget.dk og på Altingets Facebook. Senere på dagen er det muligt at finde interviewet som video på Altinget Sommermødes hjemmeside.

Tilmeld dig Altinget Sommermødes nyhedsbrev, og modtag alt vigtig information om programmet og deltagelse.

Dokumentation

Information om Altinget Sommermøde
Over tre dage samler vi politikere, virksomheder, foreninger og andre relevante aktører til debat, dialog og politiske udmeldinger.

Altinget Sommermøde afvikles 10.-12 juni 2020 live fra Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, 1472 København, med program fra klokken 8.00 til cirka klokken 20.00 om aftenen.

Det er gratis at deltage, og alle arrangementer er åbne for alle. Men myndighedernes retningslinjer for, hvor mange vi må samles, skal selvfølgelig overholdes. Derfor kommer de fleste også til at deltage i Sommermødet på andre måder end fysisk i Gården.

Altinget Sommermøde kan opleves:

  • som livestreaming på Altinget.dk og Altingets Facebookside
  • som video og podcast
  • på TV 2 News, der sender alle partiledertalerne
  • på Dk4’s dab- og tv-kanal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra Altinget Sommermødet, hvor vi sender alt vigtig information om program, deltagelse og vores partnere.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion