Ugen i dansk politik: Årets sidste sommergruppemøde og tre partiers landsmøde afholdes

Den kommende uge står på samråd om alt fra juridisk kønsskifte, opholdstilladelse til ukrainske familier og voldtægtsofres mulighed for psykologhjælp. Derudover er ugen fyldt med partipolitik. Få overblikket over ugen i dansk politik her.

I weekenden afholder Radikale Venstre deres årlige landsmøde. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har i samme weekend inviteret deres medlemmer til henholdsvis partikongres i Aalborg og årsmøde i Herning.
I weekenden afholder Radikale Venstre deres årlige landsmøde. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har i samme weekend inviteret deres medlemmer til henholdsvis partikongres i Aalborg og årsmøde i Herning. Foto: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Velkommen til en ny uge i dansk politik, som blandt andet byder på Alternativets sommergruppemøde, energiens folkemøde og en lang række samråd.

Ugen kulminerer, når Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti i weekenden afholder deres årlige politiske landsmøder rundt omkring i landet.

Få overblikket over ugen i dansk politik her.

Tirsdag

 • Alternativet er det sidste af Folketingets partier til at afholde sommergruppemøde. Pressemødet bliver afholdt onsdag klokken 10:30 ved Restaurant Lynetten.

 • SF har indkaldt udlændige- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek til åbent samråd om ukrainske flygtninge med handicap. Ministeren skal blandt andet svare på, hvorvidt Danmark i tilstrækkelig grad kan yde særlige indsatser til ukrainske flygtninge med handicap.

 • FN’s 77. generalforsamling åbner i New York City. Over de næste par uger vil blandt andet verdens stats- og regeringschefer tale til forsamlingen. Generalforsamlingen slutter 27. september.

Onsdag

 • Det er blevet tid til, at EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, afholder sin årlige ”state of the European Union” tale til EU-Parlamentet i Strasbourg. Formanden fremlægger Kommissionens store initiativer for det kommende år og redegør for EU’s nuværende tilstand.

 • Klokken 13:30 skal erhvervsminister Simon Kollerup (S) i åbent samråd. Det er SF’s Lisbeth Bech-Nielsen, som har indkaldt ministeren til åbent samråd angående de stigende dagligvare- og energipriser. Her skal ministeren redegøre for, hvilke initiativer der skal imødegå de forventede prisstigninger.

 • Klokken 14 skal sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til åbent samråd om ventetiden for voldtægtsofres mulighed for at få psykologhjælp.

 • Klokken 14:15 skal transportminister Trine Bramsen (S) i åbent samråd for at redegøre for de samfundsøkonomiske og klimamæssige faktorer ved at anlægge en togbro eller togtunnel ved Vejle Ford. Spørgsmålet er blevet stillet af Venstres Troels Lund Poulsen og Christoffer Aagaard Melson.

Torsdag

 • I sidste uge var det Ungdommens folkemøde, men i dag starter Energiens Folkemøde. I år finder mødet sted på torvet i Esbjerg og er stablet på benene af foreningen Energy Science World. Formålet med folkemødet er at engagere borgere i debatten om den grønne omstilling og udviklingen med hensyn til energi, klima og miljø. Folkemødet afsluttes fredag.

 • Klokken 9:00 starter dagens første samråd på Christiansborg, hvor justitsminister Mattias Tesfaye (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) blandt andet skal redegøre for, hvordan embedsmænd har lagt hårdt pres på Københavns Politi i forbindelse med officielle besøg fra Kina.

 • Klokken 10 og 11 skal udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til to åbne samråd, der begge omhandler afslag på opholdstilladelse.  for blandt andet at kommentere på en sag, hvor en ukrainske familie med et nyfødt barn har fået afslag på opholdstilladelse. Begge spørgsmål er stillet af SF’s Carl Valentin.

 • Klokken 13:00 skal indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) i åbent samråd i Social- og Ældreudvalget, hvor ministeren skal redegøre for sin holdning til juridisk kønsskifte af børn ned til nul år. Spørgsmålet er stillet af Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

Lørdag og søndag

 • Det er blevet tid til Socialdemokratiets årlige partikongres, som finder sted i partiformand og statsminister Mette Frederiksens hjemby, Aalborg.

 • Dansk Folkepartis medlemmer fra nær og fjern er inviteret til Herning i weekenden, hvor partiets årsmøde løber af stablen.

 • Over weekenden samles også Radikale Venstres medlemmer til partiets årlige landsmøde, som finder sted på Hotel Nyborg Strand fra klokken 10:00 til 15:00 og afsluttes søndag med en kommentar fra politisk leder Sofie Carsten Nielsen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sofie Carsten Nielsen

Politisk leder (R), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

Christian Rabjerg Madsen

Indenrigs- og boligminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2012)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)