Ugen i dansk politik: Danmark overtager formandskabet for Europarådet

UGEOVERBLIK: Inger Støjberg i samråd, nye jagtregler, COP23 i Bonn, kommunalvalgkamp og finanslovsforhandlinger. Der er nok at se til i dansk politik i denne uge. Altinget bringer et overblik.

Foto: /ritzau/René Schütze
Daniel Bue Lauritzen

Velkommen tilbage fra weekenden.

Vi tager hul på en travl uge i dansk politik, hvor kandidaterne skal lægge de sidste kræfter i kommunalvalgkampen, inden den absolutte slutspurt sættes ind i begyndelsen af næste uge.

Der er COP23-møde i Bonn, Danmark overtager formandsskabet for Europarådet, og som om det ikke var nok, skal partierne på Christiansborg samtidig forsøge at finde en løsning på de igangværende forhandling om næste års Finanslov.

Altinget giver overblikket.

Mandag:
Lægedagene 2017 starter mandag, hvor sundhedsminister Ellen Thrane Nørby (V) går i debat med blandt andre Stephanie Lose, næstformand i Danske Regioner, Liselott Blixt (DF), formand for sundheds- og ældreudvalget og Christian Freitag, formand for PLO.

Tema for årets Lægedage er de praktisererende lægers rolle i et større sundhedssystem: "Almen praksis - en del af en helhed". 

Tirsdag:
Teknologisk Instituts konference "Indeklima i skoler – fra udfordring til løsninger" løber af stablen. Det bliver med deltagelse fra blandt andre tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S).

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal igen i samråd. Denne gang får hun selskab af Ole Birk Olesen (LA), transport- bygnings- og boligministeren. De to skal i fællesskab svare på spørgsmål om anvendelsen af ikke-europæiske chauffører. Samrådet starter klokken 14.45.

Der er også møde i Folketingssalen, hvor nye lov- og beslutningsforslag om Folkeuniversitetet, ændre jagtregler, en kunst- og kulturoplevelsesordning for borgere på institution og bedre normering på plejehjem. Se hele programmet her.

Hans-Ole Jochumsen, præsident for det amerikanske aktiemarked Nasdaq, fylder 60. Tillykke!

Onsdag:
Danmark overtager formandsskabet for Europarådet. Regeringen har flere gange proklameret, at man vil bruge formandsskabet til et opgør med Menneskerettighedsdomstolens fortolkningen af menneskerettighederne. 

Der er høring om Folketingets ombudsmand i retsudvalget. På dagsordenen er blandt andet ombudsmandens syn på myndighedernes svartider efter den nye offentlighedslov. Hele programmet kan ses her. Høringen starter klokken 10.00.

På Københavns Universitet holder International Press Centre briefing om kommunal- og regionsvalget. Det bliver blandt andet med oplæg fra valgforsker og professor i statskundskab Kasper Møller Hansen. Det begynder klokken 10. ¨

Der er ministrenes spørgetime i Folketingssalen, hvor der også behandles lovforslag fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Miljøstyrelsen holder konference om Mindre Madspild, hvor både TESCO, Nestlé og Netto deltager. Det starter 9.30 i Aarhus. 

Årets leder kåres til Ledelsens Dag 2017. Det foregår i Tivoli Kongress Center i København. 

Jess Myrthu, uddannet journalist og bestyrelsesmedlem i blandt andet SOS Børnebyerne, fylder 70. Også her lyder et stort tillykke!

Torsdag: 
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal i åbent samråd om Arbejdstilsynet. Det handler blandt andet om det nye initiativ om, at Arbejdstilsynet skal komme på uanmeldte tilsyn i byggebranchen. Mødet starter klokken 7.30. 

Der er maritim konference i Fællessalen på Christiansborg, hvor både erhvervsminister Brian Mikkelsen(K), Peter Skaarup (DF), Morten Bødskov (S) og Søren Gade (V) deltager. 

Inger Støjberg skal i åbent samråd om udvisning af kriminelle. Hun skal blandt andet forklare, hvorfor danske domstole har undladt at udvise, selvom der var hjemmel til det i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. 13.30 i på Christiansborg. 

Der er igen møde i Folketingssalen. Denne gang skal der behandles en række lovforslag fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), gives en status på Europol og behandles lovforslag fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Læs mere her.

Fredag:
COP 23 i Bonn slutter fredag. Hvis alt går godt, sættes der punktum i nye internationale aftaler om klimaet. 

Det sociale topmøde i Gøteborg, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager, indledes fredag. Topmødet handler blandt andet om fremtidens arbejdmarked. Og så skal "Den sociale søjle" præsenteres af formanden for Europa-Parlamentet, Jean-Claude Juncker. 

Weekenden:
Kronprinsparrets Priser 2017 uddeles lørdag i Silkeborg.

Sidste år gik priserne til organisationen Børn, Unge & Sorg, filminstruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, mundharpist Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter.

Søndag er 'Mændenes internationale kampdag'. 

Og så fylder Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, 40 år søndag. Stort tillykke. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00