Ugen i dansk politik: Folketinget runder af og ungdomspartier diskuterer forsvarsforbehold

Den årlige afslutningsdebat i Folketinget løber af stablen, og senere på ugen mødes partilederne i ungdomspartierne for at diskutere forsvarsforbeholdet. Og så holder Inger Støjberg takkefest efter instrukssagen*. Få et overblik over ugen i dansk politik her.

Den årlige afslutningsdebat afholdes allerede mandag 23. maj i år. På billedet tager en gruppe folketingspolitikere et selfie til den seneste afholdte folketingsdebat.
Den årlige afslutningsdebat afholdes allerede mandag 23. maj i år. På billedet tager en gruppe folketingspolitikere et selfie til den seneste afholdte folketingsdebat.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Velkommen til en ny uge i dansk politik.

Mens støvet er ved at lægge sig efter en historisk uge, hvor et flertal i Folketinget stemte nej til at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, går vi nu en mere rolig – og kort – uge i møde i dansk politik.

Kristi Himmelfartsferien lurer nemlig forude, men det betyder ikke, at kalenderen er helt tom.

Få overblikket her.

Mandag:

  • Mandag morgen holder både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gruppemøder.
  • Herefter løber den store afslutningsdebat i Folketinget af stablen, som markerer afslutningen på det politiske år. Debatten begynder klokken 09 og plejer at vare til sent ud på aftenen.

Tirsdag:

  • På Bornholm gennemfører USA og Danmark en fælles militærøvelse, hvor både forsvarsministeren, Forsvarets ledelse og internationale samarbejdspartnere vil være til stede.
  • Tirsdag formiddag er der også borgmestermøde i Industriens Hus, hvor en række kommuner sammen med Dansk Industri præsenterer et nyt frikommuneforsøg på erhvervsområdet.
  • Om eftermiddagen skal udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) i samråd om faldet af indberetninger om radikalisering hos Udlændingestyrelsens indkvarteringssteder.

Onsdag:

  • Der er intet mindre end to debatter om forsvarsforbeholdet i kalenderen onsdag. Først har Folketingets Forsvarsudvalg inviteret til høring om forsvarsforbeholdet, hvor der vil være oplæg fra eksperter og debat mellem ordførerne. Senere samme dag mødes partilederne fra alle ungdomspartierne i Ungdommens Demokratihus til en åben debat om forbeholdet.
  • Onsdag inviterer Folketingets Grønlandsudvalg også til en åben høring om anbringelser af grønlandske børn og unge i Danmark. Høringen tager udgangspunkt i en rapport fra Vive om emnet.

Torsdag:

  • Torsdag eftermiddag er der inviteret til fest i Hadsund af Inger Støjberg. Her holder den tidligere Venstre-kvinde takkefest for at vise sin taknemmelighed for opbakningen til hende under sagen om den ulovlige instruks*, hvor hun endte med at blive dømt skyldig.
  • Det er den store festdag torsdag, hvor Kronprins Frederik også fejrer fødselsdag. Han bliver 54 år. Fødselaren er arving til tronen og agerer allerede som regent, når Dronning Margrethe er ude af landet.

Fredag:

  • Der er umiddelbart ikke de store begivenheder i den politiske kalender fredag.

*Artiklen er ændret 23.5.22 klokken 12: Den tidligere formulering "barnebrudesagen" er ændret til "instrukssagen", da sagen handlede om en ulovlig instruks.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)









0:000:00