Ugen i dansk politik: Næsten alle ministre i samråd

DET SKER: Uge 6 byder på en lang række samråd for regeringens ministre. Og så vil Dansk Folkeparti forbyde børnesexdukker. Få overblikket med Altinget her.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd om at sikre, at kommunerne overholder loven i forhold til antallet af elever i hver skoleklasse.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i samråd om at sikre, at kommunerne overholder loven i forhold til antallet af elever i hver skoleklasse.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jeppe Sahlholdt

Mandag:
Fødevareminister Mogens Jensen (S) skal debattere med landbruget til et regionalt stormøde i Agerskov. Her vil han fortælle om regeringens planer for landbruget. Det er det sidste af i alt fire stop på ministerens Danmarksturné, hvor han har mødt landbrugets repræsentanter.

Tirsdag:
Boligsiden.dk offentliggør de nye tal for udbuddet på boligmarkedet per 1. februar 2020. Tallene viser udviklingen i udbuddet fordelt på landets regioner og de tre boligtyper villa/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidsboliger.

Klokken 13.00 er der møde i folketingssalen. Blandt andet har partileder i Liberal Alliance, Alex Vanopslagh stillet et beslutningsforslag om en nedsættelse af dimmitendsatsen for dagpengemodtagere.

Klokken 13.15 skal udviklingsminister Rasmus Prehn (S) i åbent samråd om, hvordan regeringen vil komme klimaaflad og misbrug af klimabistand i udviklingslande til livs.

Klokken 17.00 skal kulturminister Joy Mogensen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i åbent samråd om kinesiske myndigheders indblanding i afholdelse af kulturbegivenheder i Danmark med deltagelse af eksempelvis kinesiske teater- og dansegrupper.

Onsdag:
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal klokken 10.00 i åbent samråd om, hvorfor regeringen har fjernet midlerne til talentindsatsen i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Klokken 12.00 skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i åbent samråd om Hedensted Kommunes jobcenters behandling af borgere. Han skal blandt andet kommentere på, om behandlingen har været værdig og i overensstemmelse med loven.

Klokken 13.00 er der møde i folketingssalen med ministrenes spørgetid.

En time senere skal sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd, hvor de skal redegøre for, hvor og hvordan fængslede, psykisk syge bandemedlemmer skal opholde sig under en eventuel udredning.

Et nyt undervisningssite kaldet Levende Grønland skal gøre danske gymnasieklasser klogere på de grønlandske forhold. Sitet bliver lanceret ved en reception i Det Grønlandske Hus.

Torsdag:
Skatteminister Morten Bødskov (S) skal holde tale i forbindelse med Small Great Nations femte rapport om, hvordan Danmark kan gøre en global forskel ved at investere i FN's Verdensmål.

Klokken 10.00 er der atter møde i folketingssalen, hvor blandt andet dyrevelfærdsloven skal færdigbehandles.

Samtidig skal udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i åbent samråd om, hvad han vil gøre for at forhindre, at afviste asylansøgere går under jorden i en periode for efterfølgende at søge asyl igen.

Klokken 10.15 skal skatteminister Morten Bødskov og miljøminister Lea Wermelin (S) i åbent samråd om, hvordan tredoblingen af afgiften på engangsservice og bæreposer af plastik vil påvirke forbruget af genbrugsplast.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og kulturminister Joy Mogensen skal begge i åbent samråd om, hvorfor der ikke er afsat penge på de to ministres område til at understøtte skoleelevers ret til i gennemsnit at lave 45 minutters motion i løbet af skoledagen.

Klokken 13.00 er social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kaldt i åbent samråd om flytningen af Ankestyrelsen fra Ringsted til København. Hun skal svare på, om flytningen er i overensstemmelse med regeringens valgløfte om at skabe mere nærhed og aktivitet i hele landet. Hun skal også svare på, hvordan hun vil forhindre, at der med flytningen sker en centralisering af de offentlige arbejdspladser.

Fredag:
Justitsminister Nick Hækkerup skal fredag morgen i åbent samråd i Europaudvalget om persondataforordningen.

Klokken 10.00 er der møde i folketingssalen. Her skal to beslutningsforslag af Peter Skaarup (DF) om forbud mod børnesexdukker og fratagelse af passet fra dømte pædofile behandles for første gang.

De danske medlemmer af Europa-Parlamentet skal diskutere, hvad der på EU-niveau skal gøres for at nå verdensmålene inden for den grønne omstilling. Blandt deltagerne er Pernille Weiss (K), Christel Schaldemose (S), Nikolaj Villumsen (EL), Margrete Auken (SF), Morten Helveg (R) og Morten Løkkegaard (V).

Københavns Museum åbner efter en længerevarende flytning og ombygning.

Børn og unge over hele landet dyrker hjernen, når det går løs på Skolernes Skakdag. Finansminister Nicolai Wammen (S) holder den officielle tale på Blågårds Skole i København. Næsten 52.000 skoleelever deltager rundt omkring i landet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00