Ugen i dansk politik: Nye Borgerlige får sin skæbne beseglet på hovedbestyrelsesmøde

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige træder sammen på søndag, hvor partiet får sin skæbne beseglet. Der er udvalgstur til USA, og så er der samråd på menuen for en række af regeringens ministre. Altinget guider dig til ugen, der kommer i dansk politik.

Partistifter og tidligere formand, Pernille Vermund, som nu slår sine folder i Liberal Alliance, har indstillet til hovedbestyrelsen, at Nye Borgerlige nedlægges. Beslutningen bliver truffet på et møde i hovedbestyrelsen søndag. 
Partistifter og tidligere formand, Pernille Vermund, som nu slår sine folder i Liberal Alliance, har indstillet til hovedbestyrelsen, at Nye Borgerlige nedlægges. Beslutningen bliver truffet på et møde i hovedbestyrelsen søndag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Endnu en uge i dansk politik banker ufortrødent på døren. 

Flere af regeringens ministre skal i løbet af ugen en tur i den varme samrådsstol, og så skal landbrugs- og fødevareministeren til rådsmøde i Bruxelles. 

Weekenden byder på hovedbestyrelsesmøde hos Nye Borgerlige, hvor der skal tages stilling til, hvad der skal ske, efter at partiets ledelse har anbefalet at lægge det i graven. 

Her får du overblikket over ugen i dansk politik.

Mandag

 • Klokken 09.00 skyder statsrevisorerne ugen i gang, når de stikker hovederne sammen til et møde på Christiansborg. 
 • Klokken 10.00 er der offentlig audiens på Christiansborg Slot. Det bliver samtidig også første gang, at man får mulighed for at få foretræde for kong Frederik.
 • Klokken 14.30 er beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kaldt i samråd om arbejdsmiljøet i bygge- og anlægningsbranchen. 
 • I løbet af mandagen rejser Det Udenrigspolitiske Nævn på en studierejse til USA, eller som Jeppe Søe (M) i folketingssalen kaldte for en "ferie". Fokus er særligt på det kommende amerikanske præsidentvalg, hvilket betyder, at rejsen går til delstaten New Hampshire, hvor det andet primærvalg for republikanerne finder sted tirsdag. 

Tirsdag

 • Klokken 08.00 udkommer Danmarks Statistik med deres rapport om forbrugerforventninger for januar 2024. Forbrugerforventningerne er en af typiske indikatorer, der benyttes til at vurdere den økonomiske situation og forbrugernes adfærd. 
 • Klokken 13.00 er der møde i salen, hvor der er spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S) på programmet. 
 • Klokken 14.00 er der blevet tid til overrækkelse af forskningslegater. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) får nemlig æren af at uddele Hjerteforeningens og Børnehjertefondens legater. 
 • I Bruxelles er der møde for EU's landbrug- og fiskeriministre, og derfor er ministeren for netop de to områder, Jacob Jensen (V), at finde i den belgiske hovedstad på tirsdag. 

Læs også

Onsdag

 • Klokken 13.15 er Jacob Jensen tilbage i Danmark og nærmere bestemt Christiansborg. Han er nemlig indkaldt i samråd om lavbundsjorde og implementeringen af kvælstofsindsatsen. 
 • Klokken 14.00 er der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget, hvor miljøminister Magnus Heunicke (S) skal svare på spørgsmål om sprøjtegiften diquat. 
 • Dan Jørgensen, der er minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, tager på et to dage langt besøg i Uganda og Etiopien.  

Torsdag

 • Klokken 10.30 er der høring om den grønne omstilling af tekstilbranchen på Christiansborg. 
 • Klokken 13.00 er social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil kaldt i samråd om trivsel og tryghed blandt beboere i botilbud. Det sker på baggrund af en TV 2 udsendelse med navnet "Operation X: Nødråb i natten". 
 • Lars Løkke rejser torsdag til Moldova, hvor han er på besøg til fredag. 

Fredag 

 • Fredag er indtil videre en stille dag i dansk politik. 

Lørdag

 • Nye Borgerlige skal på et hovedbestyrelsesmøde tage stilling til partistifter og tidligere partiformand Pernille Vermund (LA) forslag om at lægge partiet i graven. 

Søndag

 • Klokken 08.00 bliver første runde af det finske præsidentvalg skudt i gang. Den nuværende præsident, Sauli Niinistö, genopstiller ikke, da han har makset ud på sine to valgperioder. Anden valgrunde vil finde sted 11. februar, hvis ikke en af kandidaterne får mere end halvdelen af stemmerne i den første runde, som løber af stablen søndag. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Jacob Jensen

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 1998)

0:000:00