Ugen i dansk politik: Koranloven vedtages og Folketinget skal beslutte, om Israel skal fordømmes

I Folketinget står koranlovens tredjebehandling for døren. Også et borgerforslag, der vil have regeringen til fordømme Israel, skal behandles af landets lovgivende forsamling. Og så er det 50-året for Jordskredsvalget i 1973. Få et overblik over ugen her.  

På torsdag bliver koranloven tredjebehandlet i Folketinget. Udenrigsminister Løkke rejser til Dubai, og så er det 50-året for Jordskredsvalget i 1973. 
På torsdag bliver koranloven tredjebehandlet i Folketinget. Udenrigsminister Løkke rejser til Dubai, og så er det 50-året for Jordskredsvalget i 1973. Foto: Mads Claus Rasmussen
Sebastian Vidkjær Stone

Den første søndag i advent er veloverstået. En ny uge i dansk politik skal derfor i banken inden det næste lys i adventskransen kan tændes. 

I løbet af ugen rejser Europaudvalget og Klima,- Energi og Forsyningsudvalget til Dubai for at deltage i klimatopmødet. 

I løbet af onsdagen udgiver Det Miljøøkonomiske Råd deres årlige rapport, og så er miljøminister Magnus Heunicke (S) i samråd om rent drikkevand. 

Torsdag er der betydelig aktivitet i folketingssalen. Koranloven skal tredjebehandles, og det betyder en endelig vedtagelse af den omstridte lov. Folketinget skal behandle et borgerforslag, der vil have regeringen til at fordømme Israel.

Og ja, så markerer ugen også 50-året for Jordskredsvalget i 1973. 

Altinget serverer dig her for et overblik over den kommende uge i dansk politik. 

Mandag

 • Klokken 09.00 er der morgenkaffe på kanden, når statsrevisorerne holder møde på Christiansborg. 
 • Klokken 10.00 bliver det første spadestik taget til Danmarks første større CO2-fangstprojekt. Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagard (M) får æren af spadestikket, og det foregår på Avedøreværket i Hvidovre. Det er Ørsted, der står bag. 
 • Klokken 13.30 åbner dørene for første gang til det nye Videnscenter for Digital Teknologiforståelse. Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) er med til åbningen. 
 • Klokken 16.00 afholder den Faglitterære Styrelse under Dansk Forfatterforening en åben høring om faglitteraturens tilstand. Det foregår i Fællessalen på Christiansborg. 
 • Mandag bliver der også truffet en beslutning om de nye regler for udeservering i København. Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune tager endeligt stilling til forslaget mandag. 
 • Mandag 4. december markerer også 50-året for Jordskredsvalget i 1973. 

Tirsdag 

 • Klokken 10.00 bliver dørene til folketingssalen slået op. Inden for døren venter blandt andet førstebehandlingen af et forslag om nedsætte en granskningskommission i FE-sagen. 
 • Klokken 11.00 lander Pisa-undersøgelsen, der beskæftiger sig med de danske 15-åriges læse- og regnefærdigheder. Det er OECD, der står bag rapporten, hvor færdighederne kan sammenlignes på tværs af de undersøge lande. 
 • Klokken 12.00 bliver den seneste rapport fra Det Miljøøkonomiske Råd offentliggjort. Klokken 12.30 er der pressemøde om rapporten. 
 • Klokken 12.00 er Danske Erhverv og Danske Regioner blandt en række andre aktører værter for et sundhedspolitisk topmøde. På programmet er der blandt andet et oplæg fra Anders Kühnau (S), der er formand for Danske Regioner. 

Onsdag

 • Klokken 13.00 er der møde i folketingssalen, hvor en række ministre skal svare på oversendte spørgsmål fra deres parlamentariske kolleger. 
 • Klokken 13.00 har Miljø- og Fødevareudvalget kaldt miljøminister Magnus Heunicke (S) i samråd om nitrat i drikkevand. Ministeren skal blandt andet forholde sig til, hvorvidt han er villig til at fastsætte strengere krav. 

Torsdag

 • Klokken 09.00 offentliggør Jødisk Informationscenter og Nordic Safe Cities nye resultater fra en analyse, der har undersøgt antisemitisme på de sociale medier. Justitsminister Peter Hummelgaard (S) holder efter planen tale ved offentliggørelsen af analysen. 
 • Klokken 10.00 er der møde i folketingssalen. På programmet er blandt andet sidste behandling af den såkaldte koranlov. Også et borgerforslag, der blandt andet ønsker, at Danmark skal fordømme israelske krigsforbrydelser i Gaza, bliver behandlet af Folketinget. 
 • Klokken 11.00 er skatteminister Jeppe Bruus (S) kaldt i samråd Skatteudvalget. Det handler om de utilsigtede konsekvenser ved de nye ejendomsvurderinger, der bliver rullet ud. 

Fredag

 • I løbet af fredagen deltager Europaudvalget samt Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget i COP28 i Dubai. Udvalgsmedlemmerne deltager i den anden forhandlingsuge af topmødet, der bliver afsluttet 12. december. 

Lørdag og søndag 

 • Der er stille i dansk politik i løbet af weekenden. Der bliver dog fortsat forhandlet på livet løs i Dubai. Bevæger vi os længere mod nord, så bliver Nobels Fredspris søndag uddelt i Oslo. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aagaard Møller

Klima-, energi- og forsyningsminister (M)
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1994)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00