Ugen i dansk politik: Samrådskrydsild venter regeringen inden juleferien

En række af regeringens ministre skal i løbet af ugen i den varme samrådsstol. EU-domstolen afsiger dom i en sag mod Danmark om offentlige rastepladser. Og så holder Moderaterne og Dansk Industri konference, hvor både Lars Løkke og Lars Aagaard deltager. Få et overblik over den sidste uge i dansk politik, inden juleferien banker på døren.

Inger Støjberg (t.h.) har kaldt socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (t.v.) i samråd. Det handler om at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal afdække danske myndigheders praksis i forhold til ikke-vestlige mindreåriges ægteskaber.&nbsp;<br><br>
Inger Støjberg (t.h.) har kaldt socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (t.v.) i samråd. Det handler om at nedsætte en undersøgelseskommission, der skal afdække danske myndigheders praksis i forhold til ikke-vestlige mindreåriges ægteskaber. 

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Der er efterhånden ikke mange dage tilbage i den politiske kalender for 2023, og det bærer ugen i dansk politik også præg af.

De fleste sager er klappet af, og større politiske udspil lader vente på sig til det nye år. 

Miljøminister Magnus Heunicke (S) og klimaminister Lars Aaagard (M) skal i løbet af ugen en tur i den varme samrådsstol. 

Også socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal en tur i samråd. Det handler om ikke-vestlige mindreåriges ægteskaber, og det er Inger Støjberg (DD), der står bag indkaldelsen. 

Torsdag afsiger EU-domstolen dom i en sag mod Danmark om rastepladser, og så er det vist også ved at være tid til juleferie. 

Altinget præsenterer dig her for et overblik over den kommende uge i dansk politik, inden julefreden kan sænke sig over dansk politik. 

Mandag

  • Klokken 13.00 er Moderaterne sammen med Dansk Industri værter for en fælles energikonference. To ministre med fornavnet Lars er på gæstelisten: Udenrigsminister Løkke og klimaminister Lars Aagaard. Konferencen løber af stablen i Industriens Hus på Dansk Industris hjemmebane.  

Tirsdag

  • Klokken 15.30 har Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, kaldt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd. Og det er om et emne, som Støjberg kender særdeles godt. Det handler nemlig om det, hun selv kalder 'barnebrude'. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvorvidt man ønsker at nedsætte en undersøgelseskommission på området. 

Læs også

Onsdag

  • Klokken 13.00 er miljøminister Heunicke kaldt i samråd sammen med ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V). De to skal svare på spørgsmål om kompensation ved udtagning af lavbundsjorde. Det er Miljø- og Fødevareudvalget, der står bag indkaldelsen. 
  • Klokken 13.00 er også samrådsmødetid for klimaminister Lars Aagaard og erhvervsminister Morten Bødskov (S). På dagsordenen er åben dør-ordningen, og hvordan samspillet fungerer mellem havplanen og regeringens havvindsudvalg. 

Torsdag

  • Klokken 12.00 vender opmærksomheden sig mod Luxembourg. Her afsiger EU-domstolen i en sag mod om Danmark om offentlige rastepladser. Det handler om, at EU-Kommissionen har anlagt en sag mod Danmark for en regel om, at lastbiler højst må parkere 25 timer på offentlige rastepladser. Ifølge EU-Kommissionen begrænser Danmark dermed udenlandske chaufførers muligheder for at køre i Danmark. 

Fredag

  • Dagen står formentlig på juleafslutning rundt om i de politiske kontorer og korridorer, og det betyder, at dansk politik går på en velfortjent juleferie. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

Lars Aagaard Møller

Klima-, energi- og forsyningsminister (M)
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1994)









0:000:00