Ugens embedsmand: Søren Thiim Andersen er chef for både politi, kirke og sundhed på Danmarks østligste punkt

Administratoren på Christiansø har rundet et år på posten. Han har mange kasketter og er øverste myndighed på øen med ansvar for alt fra sundhed, politi, hjemmepleje, forsyning og beredskab. På den lille ø i Østersøen flyder arbejdslivet og familielivet sammen på en ny måde for Søren Thiim Andersen.

Søren Thiim Andersen tiltrådte som administrator på Christiansø i januar 2021. Inden da kom han fra en stilling i Finansministeriet.
Søren Thiim Andersen tiltrådte som administrator på Christiansø i januar 2021. Inden da kom han fra en stilling i Finansministeriet.Foto: Forsvarsministeriet
Simon Engell Kjøller

Hvordan har du oplevet dit første år som administrator på Christiansø?

Jobbet som administrator indebærer, at et særligt bredt ansvar fordelt på mange myndighedsområder som for eksempel sundhed, politi, hjemmepleje, forsyning, kirke, beredskab og fredninger, hvorfor mit første år i jobbet har været præget af, at jeg har skulle lære opgaverne og øen at kende.

Det har været en helt særlig oplevelse for mig og min familie at flytte fra København til den lille ø midt i Østersøen. Vi er blevet taget virkelig godt imod af de mange øboere, og vi er blevet inviteret ind i øens stærke fællesskab. Livet på øen er kendetegnet ved, at der er tid til fordybelse og plads til de nære værdier som familie og godt naboskab, og det føles meget trygt at bo på øen.

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Der er i den kommende årrække en række store projekter på Christiansø, som optager mig - herunder etablering af en ny grøn energiforsyning, etablering af et rensningsanlæg til spildevand og et større renoveringsprojekt af vores havn. Dertil kommer en række kulturprojekter, jeg synes er særligt interessante; blandt andet en fondsstøttet ombygning af Lille Tårn, som er et af øens museer.

Endelig er der altid gang i planlægningen af årets turistsæson, hvilket indebærer planlægning af årets kunstudstillinger og musikarrangementer i Store Tårn. Jeg ser især frem til samarbejdet med de private erhvervsdrivende og turismeaktører og årets første arrangementer, nemlig indvielsen af Naturpark Christiansø, som er planlagt i april.

Blå bog

Søren Thiim Andersen

Uddannet fra CBS

2021 - nu: Administrator, Christiansø

2015 - 2021: Teamleder, koncernøkonomi, Økonomistyrelsen

2014 - 2015: Chefkonsulent, Moderniseringsstyrelsen

2013 - 2014: Specialkonsulent, Moderniseringsstyrelsen

2009 - 2013: Økonom, DR

Kilde: LinkedIn

Hvordan adskiller rollen sig som administrator sig fra dine tidligere stillinger i Finansministeriet?

Jeg er overbevist om, at jeg som administrator på Christiansø har et af de mest spændende og alsidige jobs i Staten. Som administrator er jeg øverste myndighed på øen - derfor har jeg en særlig rolle i et meget lille samfund, og jeg møder alle tænkelige udfordringer og problemstillinger.

En af de store forskelle fra mit tidligere job i Finansministeriet er, at jeg i dag beskæftiger mig med mange forskellige fagområder. Hvor jeg tidligere i Finansministeriet havde ansat økonomer og revisorer, har jeg i dag ansat tømrer, elektrikere, murer og læge.

En anden stor forskel er, at arbejdslivet og familielivet på Christiansø flyder sammen på en ny måde. Eksempelvis spiser alle på Christiansø frokost hjemme hos familien - hvilket jeg nyder, da dette giver mig tid sammen med min kæreste og min fireårige søn i løbet af arbejdsdagen.

Hvad driver dig i dit arbejdsliv?

Det er vigtigt for mig at skabe rammerne for en arbejdsplads, hvor det er spændende, trygt og meningsfyldt at gå på arbejde. Det optager mig meget, at Christiansø skal være en arbejdsplads, der udvikler øen, og hvor medarbejderne har opgaver og et arbejdsliv, hvor de trives, udfordres og udvikles. Dertil skal Christiansø være et sted, hvor øboerne kan leve det liv, de ønsker, og samtidig være et helt særligt sted at besøge for øens mange gæster.

Ugens embedsmand

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd.

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser og departementer og landets kommuner og regioner.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag?  

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? Så send en mail til [email protected]

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Thiim Andersen

Administrator, Christiansø
CBS

0:000:00