Unge liberale: LA må ikke glemme sine principper

STÅLSATHED: Liberal Alliance må ikke gå på kompromis med sine principper, blot fordi der er udsigt til ministerbiler. Det er meldingen fra Liberal Alliances Ungdom.

Liberal Alliance skal huske sine principper, når de skal forhandle et regeringsgrundlag med Venstre og Konservative.

Det mener partiets ungdomsorganisation.

”De skal ikke gå på kompromis med vores basale principper, som partiet er bygget på, bare for at komme ind i ministerbilerne,” siger Carl Andersen, der er politisk formand for Liberal Alliances Ungdom.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen inviterede lørdag Konservative og Liberal Alliance til at indgå i en regering med Venstre.

Det har begge partier takket ja til, og mandag skal de mødes med Løkke på Marienborg.

Vanvittigt ambitiøst regeringsgrundlag
Løkkes manøvre tog fusen på Liberal Alliances Ungdom.

”Det er kommet lidt som et chok i baglandet, fordi vi altid har haft en identifikation af os selv som værende et liberalt støtteparti mere end et regeringsbærende parti,” siger Carl Andersen.

De unge liberale har derfor heller endnu ikke taget stilling til, hvad de mener om Liberal Alliances indtræden i regeringen. Opbakningen kommer til at afhænge af, hvordan regeringsgrundlaget ender ud, mener Carl Andersen.

”Hvis de kan lave et vanvittigt ambitiøst regeringsgrundlag og få presset Dansk Folkeparti til topskattelettelser, som vi stadig står meget standhaftigt på, er det jo positivt,” siger han og tilføjer:

”Men hvis det bare er for at komme i regering med et nogenlunde regeringsgrundlag, kan vi ikke rykke noget.”

Topskattelettelser er stadig et must
Anders Samuelsen har i det seneste år truet med at vælte regeringen adskillige gange, hvis han ikke får en topskattelettelse på fem procentpoint. Efter han har sagt ja tak til Lars Løkkes regeringsinvitation, har han skruet gevaldigt ned for sin trusselretorik.

Det er afgørende for Liberal Alliances Ungdom, at moderpartiet i regeringsforhandlingerne står fast på sit krav om en lettelse af topskatten.

”Det er stadig et krav fra vores side af. Vi skal have kigget på topskatten, og i det regeringsgrundlag, der kommer, der skal der også stå, at topskatten skal sænkes og meget gerne med mere end de fem procentpoint, der er lagt op til i det nuværende,” siger Carl Andersen.

Forrige artikel Bertel Haarder: Flere skal have adgang til licenskroner Bertel Haarder: Flere skal have adgang til licenskroner Næste artikel Bæredygtigt Landbrug glæder sig over LA i regering Bæredygtigt Landbrug glæder sig over LA i regering