Om  
Vibeke Borberg

Vibeke Borberg ny forskningschef med ansvar for mediejura

Journalister skal kende og bruge deres rettigheder bedre, mener Vibeke Borberg, der 1. november tiltræder som forskningschef i medieret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Rasmus Nielsen

Hun har forsvaret Peter Brixtofte i Farum-sagen. Hun var Sundhedsministeriets advokat i Boneloc-sagen og advokat for Det Kongelige Bibliotek i sagen om det store bogtyveri. Hun har forsket og undervist i medieret, offentlighed og retsvidenskab på både Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Boston University School of Law.

Fra 1. november er Vibeke Borberg ansat som forskningschef i medieret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Her vil hun – både i undervisningslokalerne og i offentligheden – kæmpe for, at medieretten i langt højere grad bliver en del af journalisternes DNA. Det oplyser højskolen i en pressemeddelelse.

Stillingen som mediejurist er traditionelt meget eksponeret i både journalistbranchen og i mediebilledet. Derfor er det med stor ydmyghed, hun overtager rollen, som i Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles godt 40 år lange historie, kun har været udfyldt af Knud Aage Frøbert og senest af Oluf Jørgensen, som går på pension den 28. februar næste år.

Blandt Vibeke Borbergs mærkesager er at slås for at journalister skal kende og bruge deres rettigheder.

Forskningsmæssigt er den 48-årige cand.jur., ph.d. optaget af blandt andet balancen mellem mediernes ytringsfrihed og beskyttelsen af privatlivets fred samt af samspillet mellem presseetik og digitale medier. Medieretten har været en rød tråd igennem hele karrieren.

Privat er Vibeke Borberg bosat på Frederiksberg og gift med advokat Christian Johansen, med hvem hun har to voksne børn.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Vibeke Borberg

Områdechef, forskning og viden, docent, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, advokat, formand, Medienævnet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1995), ph.d. (Syddansk Uni. 2011)

0:000:00