Trods kontroversiel aftale: Villum Christensen dropper at blive borgmester

SLAGELSE: John Dyrby Paulsen kan blive siddende som borgmester i Slagelse. LA-politikeren Villum Christensen har valgt at annullere kontroversiel aftale om at overtage borgmesterposten.

Slagelses nuværende viceborgmester, Villum Christensen (LA), opgiver at blive borgmester i Slagelse Kommune trods aftale om at kunne blive det i 2020.
Slagelses nuværende viceborgmester, Villum Christensen (LA), opgiver at blive borgmester i Slagelse Kommune trods aftale om at kunne blive det i 2020. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Godt halvandet år efter kommunalvalget er et af de største lokalpolitiske valgdramaer nu afsluttet.

Villum Christensen fra Liberal Alliance vil alligevel ikke være borgmester i Slagelse Kommune i stedet for den nuværende borgmester, John Dyrby Paulsen (S).

Det gør Villum Christensen klart i en pressemeddelelse sendt ud dagen efter, at Liberal Alliance blev mere end halveret ved folketingsvalget.

”Jeg har aftalt med John (John Dyrby Paulsen, red.), at han fortsætter som borgmester perioden ud. Vi har haft et fortrinligt samarbejde i det første halvandet år, og Slagelse Kommune er nu i god gænge,” skriver Villum Christensen.

Villum Christensen har siddet i Folketinget sideløbende med sit lokalpolitiske engagement i Slagelse Kommune.

Dyrby: Aftale løste fastlåst situation
Han stillede dog ikke op til det nyligt overståede folketingsvalg, fordi han ønskede at koncentrere sig om sit lokalpolitiske arbejde og sin hotelvirksomhed.

Efter kommunalvalget i 2017 endte Villum Christensen efter flere dages forhandling med at støtte John Dyrby Paulsen (S) som borgmester.

Det skete på baggrund af en aftale, der åbnede for, at Villum Christensen selv ville kunne overtage posten i starten af 2020.

Nu kan John Dyrby Paulsen se frem til at kunne blive siddende på posten i hvert fald frem til det kommende kommunalvalg i 2021.

”Den oprindelige aftale blev indgået på baggrund af en meget kompliceret og fastlåst politisk situation omkring valget af borgmester i december 2017, og hovedformålet var at undgå en lodtrækning om borgmesterposten,” skriver John Dyrby Paulsen i en pressemeddelelse.

Det tyndeste stykke papir i dansk politik
Striden om borgmesterposten i Slagelse Kommune kom i forlængelse af en indædt lokalpolitisk kamp mellem Venstres tidligere borgmester Stén Knuth og Villum Christensen.

Kort inden kommunalvalget gjorde Villum Christensen det klart, at han aldrig ville støtte en socialdemokratisk borgmester. Det endte han så med at gøre alligevel på baggrund af den berygtede aftale om at dele borgmesterposten.

En aftale, som Altingets chefredaktør desuden har betegnet som ”det tyndeste papir i dansk politik”. Ud over titlen som viceborgmester i Slagelse Kommune får Villum Christensen desuden indrettet et kontor til sig på rådhusets ledelsesgang. Derudover fortsætter Villum Christensen i rollen som statsrevisor i Folketinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Dyrby Paulsen

Fhv. borgmester (S), Slagelse Kommune
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), hd i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1992)

Villum Christensen

Viceborgmester (LA), Slagelse Kommune
cand.phil. (Københavns Uni. 1980), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981), MPM (Syddansk Uni. 2005)