Dagens podcast: Borgmesterposten bliver alligevel ikke delt op i Slagelse

AJOUR: Liberal Alliances Villum Christensen overtager alligevel ikke borgmesterposten i Slagelse fra Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen. Det var ellers en betingelse for, at LA kunne støtte S-borgmesteren. Den sag ser Ajour nærmere på.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Slagelse-sagen har udviklet sig på mange overraskende måder.

Først introducerede kommunen den delte borgmesterpost - hvor Socialdemokraterne skulle have den de første to år, og Liberal Alliance så skulle have den de to sidste år - men nu bliver den idé så også lagt i graven igen.

Dengang idéen blev præsenteret, kaldte Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, også aftalen for "det tyndeste papir i dansk politik".

Liberal Alliances Villum Christensen har valgt at annullere den del af aftalen, fordi de to politikere “har haft et fortrinligt samarbejde i det første halvandet år”, som han skriver i en pressemeddelelsen.

I sin tid gav det ellers kun mening for Liberal Alliance at gøre en socialdemokrat til borgmester, hvis man selv havde til udsigt at kunne besidde posten i to af årene.

Nu kommer det ikke til at ske - så hvor stiller det Villum Christensen? Og hvorfor droppede et mindretal i byrådet en retssag mod flertalsgruppen blot ni måneder efter, at det var blevet indledt?

Det ser vi nærmere på i dagens udgave af Altinget: ajour. Dagens gæst er chefredaktør Jakob Nielsen.

Hvis du vil have hele baggrunden for sagen med, kan du læse denne artikel.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion