Wammen om tidligere pressechefs kommentar: Jeg er helt og aldeles uenig

Philip Davali/Ritzau Scanpix

SAMRÅD: Tidligere pressechef Sigga Nolsøe sagde ikke sin stilling op, men fratrådte efter gensidig aftalte, kunne Wammen meddele på samråd, hvor han afviste borgerlige beskyldninger om politiske ansættelser.

Det vakte en del opsigt, da den tidligere pressechef i Finansministeriet, Sigga Nolsøe, tilbage i marts beskrev posten som pressechef som ”en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat”.

Ordene faldt, da hun fratrådte stillingen i Nicolai Wammens Finansministerium.

Torsdag skulle ministeren så forholde sig til den kommentar i et samråd.

”Jeg har naturligvis set, hvad hun har sagt. Jeg er helt og aldeles uenig i hendes vurdering,” fastslog Wammen, der på linje med Finansministeriets departementschef, Peter Stensgaard Mørch, afviser, at det skulle kræve særlige partiforhold at have bestemte stillinger i embedsværket.

Her måtte Wammen også præcisere, at der ikke var tale om en opsigelse, men en gensidig fratrædelsesaftale, men afviste at gå mere ind i personaleforhold på et åbent samråd.

Borgerlige beskyldninger
På samrådet mødte ministeren særligt kritik fra Venstre og LA. De kæder udtalelserne fra den tidligere pressechef sammen med en række nyansættelser af personer med forskellig tilknytning til Socialdemokratiet.

”Det her kommer på bagtæppet af, at regeringen på rekordtid på magisk vis fik udrettet, at syv ud af ni nye presse- eller kommunikationschefer kom med direkte tilknytning til ministeren og Socialdemokratiet,” sagde Sophie Løhde.

Under samrådet fremhævede Ole Birk Olesen, at "vi har en lovgivning, der siger, at man hverken må udpege eller afskedige mennesker i det offentlige på baggrund af deres partitilhørsforhold."

"Hvis det er korrekt, det, hun siger, så er der en ulovlig praksis i Finansministeriet," sagde Ole Birk Olesen.

Du kan se højdepunkter fra samrådet øverst i artiklen.

Forrige artikel Statsministeren indkalder til forhandlinger om mere genåbning Statsministeren indkalder til forhandlinger om mere genåbning Næste artikel EU-Kommissionen truer Danmark med retssag om omstridt regel for lastbiler EU-Kommissionen truer Danmark med retssag om omstridt regel for lastbiler