Bestyrelsen vil ikke svare på spørgsmål om ledelsen af Verdensnaturfonden

INGEN KOMMENTARER: Bestyrelsen for Verdensnaturfonden har fuld tiltro til generalsekretær Bo Øksnebjerg, lyder det i en skriftlig udtalelse fra bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen. Ingen i bestyrelsen vil svare på spørgsmål om arbejdsmiljøet i WWF. 

Trods gentagne anmodninger om interview har formand for WWF Nils Smedegaard Andersen afvist at svare på spørgsmål om ledelsen af Verdensnaturfonden.

Altinget har bragt to artikler, hvor tidligere ansatte har kritiseret den ledelse, generalsekretær Bo Øksnebjerg praktiserer. Senest har tidligere pressearbejder i WWF Jan Kjærgaard betegnet ledelsesstilen som oldnordisk og diktatorisk.

”Der gik ikke lang tid, efter at Bo Øksnebjerg flyttede ind, før organisationen var fyldt med frygt,” siger Jan Kjærgaard i artiklen.

Altinget har forsøgt at få WWF’s formand, Nils Smedegaard Andersen, i tale. Men han har igennem WWF’s presseafdeling meddelt, at han ikke stiller op til et interview.

I stedet har han sendt et skriftligt citat.

”Da jeg kom til WWF i slutningen af 2018, lå der allerede en strategi vedtaget af den foregående bestyrelse, som alle var enige i. Vi har revideret strategien i løbet af i år, og bestyrelsen er fortsat enige om, at hovedfokus skal være på biodiversitet og arter, ligesom vi fortsætter støtten til WWF’s internationale tilgang, hvor vi beskytter naturen og dyrene mod klimatruslen og bruger naturbeskyttelse som en del af løsningen på verdens klimaudfordringer,” skriver Nils Smedegaard Andersen og fortsætter:

”Vi har ikke indtryk af, at medarbejderne er utilfredse. Derimod viser medarbejderdata fra uafhængige parter, at medarbejderne er tilfredse, og vi har selvfølgelig fortsat fuld tiltro til ledelsen.”

Altinget efterspørger fortsat et interview med formanden. 

Ud over Nils Smedegaard Andersen sidder også blandt andre professor Carsten Rahbek fra Københavns Universitet, advokat Johan Løje og Tuborgfondets bestyrelsesformand, Anne-Marie Skov, i bestyrelsen.

Altinget har kontaktet samtlige bestyrelsesmedlemmer. Ingen af dem har ønsket at udtale sig.

,

Forrige artikel Dagens overblik: Trump er vred over Frederiksens ”nasty” ordvalg, mens hans udenrigsminister roser Danmark Dagens overblik: Trump er vred over Frederiksens ”nasty” ordvalg, mens hans udenrigsminister roser Danmark Næste artikel Altinget styrker digital dækning Altinget styrker digital dækning
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.