Ny debat: Er der brug for at regulere Airbnb?

DEBAT: Skal Danmark følge efter andre byer og begrænse korttidsudlejning, så det bliver vanskeligere at udleje igennem Airbnb? Eller er tjenesten en mulighed, der ikke bør begrænses? Det har Altinget spurgt en række debattører om. Mød panelet her.

I Amsterdam bliver lejlighederne fjernet fra Airbnb’s hjemmeside, når de har været lejet ud i mere end 60 dage om året, og i Paris sker det efter 120 dage.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har luftet, at København skal følge efter Amsterdam og få de lejligheder fjernet fra Airbnbs liste, der har været lejet ud i 60 dage på et år.

Modstanderne af den holdning mener ikke, at det er politikernes ansvar at regulere, hvorvidt der skal være loft over antallet af dage, man må leje sin lejlighed ud.

I stedet mener de, at det bør afgøres internt i ejendomsforeningerne, om der skal eksistere et udlejningsloft.

Hvilken retning er den rigtige at gå? Hvad bør reguleres? Skal Airbnb sammenlignes med resten af hotelbranchen, så der skal være lige vilkår?

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Mød panelet her:

Martin Ågerup

Direktør i Cepos. Har været direktør i tænketanken siden 2004. Han har tidligere været management-konsulent for Connector a/s samt projektleder hos Instituttet for Fremtidsforskning. Martin Ågerup er uddannet økonom og økonomisk historiker fra universiteterne Bristol og Exeter.

Katia K. Østergaard
Adm. direktør i Horesta, hotel-, restaurant- og turisterhvervets landsdækkende brancheorganisation siden 2010. Hun er uddannet advokat og har tidligere stået i spidsen for Horestas arbejdsgiveraktiviteter og overenskomstforhandlinger.

Sofia Gkiousou 
Public policy-manager i Airbnb. Sofie Gkiousou har haft stillingen siden februar 2015. Hun har en MSc i innovation mangement & Technology Policy fra University of London.

Francesco Rutelli
Francesco Rutelli er tidligere borgmester i Rom og minister for turisme i Italien og nu medlem af et uvildigt Airbnb ekspertpanel, der blandt andet består af tidligere borgmestre fra flere byer. Han er derudover også formand for European Democratic Party.

Frank Jensen (S)
Overborgmester i Københavns KommuneFrank Jensen er uddannet cand.oecon. fra Aalborg Universitet. Han blev valgt ind i folketinget i 1987 og sad der indtil 2007. I 1994 blev han udnævnt som forskningsminister. I 1996-2001 var han justitsminister.

Claus Højte
Direktør i Lejernes Landsorganisations Hovedstadsafdeling. Uddannet cand.mag i historie og pædagogik fra Københavns Universitet. Derudover medlem af Københavns Kommunes huslejenævn, beboerklagenævn, byfornyelsesnævnet i Region Hovedstaden, bestyrelserne for Byggeskadefonden BVB og R98-fonden.

Torben Christensen
Administrerende Direktør i Ejendomsforeningen. En post, han har haft siden slutningen af 2009. Han er uddannet cand.scient.adm. og businesscoach.

Jacob Ravn
Skattepolitisk chef i Dansk Erhverv siden 1. oktober 2013. Har en fortid hos DI, hvor han blandt andet beskæftigede sig med erhvervs- og selskabsbeskatning. Er tidligere sekretær for Skatte- og Finansudvalget i Folketinget og har en fortid som fuldmægtig i Skatteministeriet.

Forrige artikel Cepos: Airbnb givere mere velstand og flere turister Cepos: Airbnb givere mere velstand og flere turister Næste artikel Ejendomsforeningen: Flertallet bliver glemt i diskussionen om Airbnb Ejendomsforeningen: Flertallet bliver glemt i diskussionen om Airbnb