Ny debat på Altinget: Airbnb - fortid eller fremtid

DEBAT: Altinget tager de næste fire uger debatten om 'Airbnb'-modellen og dens konsekvenser.

I slutningen af juli slog en række europæiske storbyer sig sammen mod den globale udlejningsvirksomhed Airbnb. De populære turistmål vil have regulering blandt andet af Airbnb's aktiviteter på EU-niveau.

EU’s kommissær for det indre marked, Elzbieta Bienkowska, har allerede sagt ja til at mødes med byerne senere på året for at diskutere, hvordan man kan tilpasse EU’s regler.

I Danmark - særligt i København - har diskussionen også raset om stigende boligpriser på grund af den tiltagende mængde af Airbnb-boliger i de store byer. Men på grund af regeringens brede aftale fra maj i år om ”deleøkonomi”, som i daglig tale blev kaldt for ”Airbnb-aftalen”, der strammede grebet om udlejningsvirksomheder, har Danmark valgt ikke at gå med i EU-aftalen.

Regeringen indgik i maj måned en bred aftale

På Altinget vil vi gerne starte en debat om Airbnb-modellen - post 'Airbnb'-aftalen.

Vil den danske stramning på området komme til at fungere?
Burde Danmark hellere indgå i en paneuropæisk model for regulering af udlejningsmarkedet?
Og/eller bør politikerne overhovedet blande sig på området?
Er der andre problemer/fordele, der er overset i den almene diskussion?

Debatten kører fra uge 33 til og med uge 38.

Vi håber, I vil læse med.

Forrige artikel LA-kandidat: Airbnb afhjælper københavnsk boligmangel LA-kandidat: Airbnb afhjælper københavnsk boligmangel Næste artikel Sophie Hæstorp: Lovforslag om erhvervsfremme kan få modsat effekt Sophie Hæstorp: Lovforslag om erhvervsfremme kan få modsat effekt