Opsamling på temadebat: Sådan skaber vi et marked for sociale investeringer

TEMADEBAT: Altingets debat om sociale investeringers potentiale og udfordringer har nået sin ende. Nogle mener markedet er modent, mens andre tøver og mener, at der er langt igen før, at investeringerne for alvor ruller ud i stor skala. Her er et overblik over debatten.

Civilsamfundets aktører lige fra foreninger og fonde til stat, kommuner og forsikringsselskaber samt pensionskasser ser potentiale i sociale investeringer. Men holdningerne til om markedet er klar, deler vandende.
Civilsamfundets aktører lige fra foreninger og fonde til stat, kommuner og forsikringsselskaber samt pensionskasser ser potentiale i sociale investeringer. Men holdningerne til om markedet er klar, deler vandende.Foto: Colourbox
Ghita Nidam Møller

Vi ser sociale investeringer som en mulighed for at arbejde med alvorlige samfundsøkonomiske udfordringer i en hidtil uset skala.

Thit Aaris-Høeg
Adm. direktør, Fonden for Sociale Investeringer
Fakta
Temadebat: Hvordan skaber vi et nyt marked for sociale investeringer?

Altinget Civilsamfund har gennem denne temadebat sat fokus på marked for sociale investeringer, hvor vi har udforskert hvad potentialet er i de sociale investeringer, og hvor faldgruberne ligger. 

Repræsentanter for sociale organisationer, kommuner, fonde, institutionelle investorer og andre med viden om feltet har givet deres bud på mulige partnerskaber, investorer, udfordringer og nye indsatser.

Stat, kommuner, fonde og foreninger, forsikringsselskaber og pensionskasser ser potentiale i at investere det sociale område. Det er der ingen tvivl om efter Altingets temadebat.  

Men om markedet er modent til at kickstarte de sociale investeringer, er et andet spørgsmål. Mindre projekter spirer frem, men de store investorer efterlyser mere viden og erfaring, før de er klar. 

"For uanset hvilken investering, der er tale om, så regner pensionskasser nøje på den risiko, der er forbundet med investeringen. Social eller ej," pointerer Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA Pension. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00