Opsamling på temadebat: Sådan skaber vi et marked for sociale investeringer

TEMADEBAT: Altingets debat om sociale investeringers potentiale og udfordringer har nået sin ende. Nogle mener markedet er modent, mens andre tøver og mener, at der er langt igen før, at investeringerne for alvor ruller ud i stor skala. Her er et overblik over debatten.

Civilsamfundets aktører lige fra foreninger og fonde til stat, kommuner og forsikringsselskaber samt pensionskasser ser potentiale i sociale investeringer. Men holdningerne til om markedet er klar, deler vandende.
Civilsamfundets aktører lige fra foreninger og fonde til stat, kommuner og forsikringsselskaber samt pensionskasser ser potentiale i sociale investeringer. Men holdningerne til om markedet er klar, deler vandende. Foto: Colourbox
Ghita Nidam Møller

Stat, kommuner, fonde og foreninger, forsikringsselskaber og pensionskasser ser potentiale i at investere det sociale område. Det er der ingen tvivl om efter Altingets temadebat.  

Men om markedet er modent til at kickstarte de sociale investeringer, er et andet spørgsmål. Mindre projekter spirer frem, men de store investorer efterlyser mere viden og erfaring, før de er klar.