Debat-overblik: Hvad kan vi bruge blockchain til?

DEBAT: Er blockchain varm luft eller den næste digitale revolution? Det spurgte Altinget en række debattører om i en temadebat. Vi har samlet deres indlæg her.

Blockchain bliver nævnt som den næste mulige digitale revolution. Men hvad har teknologien potentiale for at revolutionere, hvornår er det muligt at implementere, og hvorfor er det eventuelt noget, Danmark bør kaste sig ud i?

Det spurgte Altinget tidligere på året en række aktører inden for området om.

Mød debattørerne og læs deres indlæg her:

Roman Beck
Professor ved IT-universitetet. Har særligt fokus på området for blockchain, IT-management og leadership. Har været ved IT-universitetet siden 2014. Har blandt andet tidligere arbejdet ved Goethe Universitetet i Frankfurt og ledet en efterforskning, som var finansieret af den tyske regering, kaldet “Financial Business Grids”.

IT-universitet: Derfor vil blockchains ændre samfundet radikalt

IT-universitetet: Blockchain kan sikre dig magten over din data

Birgitte Hass
Administrerende direktør i IT-Branchen siden 2014. Er derudover sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten. Er derudover medlem af hovedbestyrelsen i IT-Branchen og samtidig bestyrelsesmedlem i EPU, IT-Vest, CIT og VUE-centret. 

IT-branchen: Er blockchain den nye forårsbebuder?

IT-Branchen: Tør vi sætte borgeren i centrum?

Simon Ousager
Blockchain-konsulent i firmaet Paradigm Consult, der blandt andet specialiserer sig i blockchain. Derudover tilknyttet firmaet Chainanalysis. Han skriver samtidig om blockchain på bloggen blogchain.dk. Derudover underviser Simon Ousager også om teknologien.

Blockchain-konsulent: Blockchain kommer ikke til at skabe systemiske forandringer

Jan Damsgaard
Leder af Institut for Digitalisering ved CBS. Er derudover udpeget som digital vismand af Akademiet for Tekniske Videnskaber, ATV. Har lavet en ph.d. med fokus på informationssystemer og har en master i datalogi og psykologi. Er derudover udpeget til at sidde med i regeringens disruptionudvalg.

CBS-institutleder: Blockchain kan forbedre sundhedsvæsenet

CBS-institutleder: Der er masser af muligheder i blockchain

Ida Auken (R)
IT-ordfører. Ida Auken har været medlem af Folketinget siden 2007. De første syv år for SF og siden februar 2014 for Radikale. Hun er tidligere miljøminister og er uddannet cand.theol.

Ida Auken: Vi skal være tålmodige med blockchain

René Gade (ALT)
Ordfører for it- og digitale frihedsrettigheder for Alternativet. René Gade har været medlem af Folketinget siden valget 2015. Han har læst film- og medievidenskab ved Københavns Universitet.

Alternativet: Fra automatreaktion til værdiskabende blockchain-reaction

Alternativet: Forskers blockchain lagrer sig i politikers hjerne

Forrige artikel Dansk Energi: Nyt teleforlig skal lancere et Bredbåndsforum Dansk Energi: Nyt teleforlig skal lancere et Bredbåndsforum Næste artikel Innovationsminister: Vi skal blive bedre til at udvikle it-projekter Innovationsminister: Vi skal blive bedre til at udvikle it-projekter