Debat

Er det velfærdsteknologiske eksporteventyr en utopi?

DEBAT: Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på den haltende eksport af dansk velfærdsteknologi. Mød panelet her. 

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dansk eksport af velfærdsteknologi har de seneste år udviklet sig i den forkerte retning.

Efter 15 års tiltagende hype mangler Danmark således stadig at udklække det første globale velfærdsteknologiske brand.

Altinget: velfærdsteknologi spørger et nyt hold af debattører: Hvad er grunden til den haltende eksport? Hvordan skaber Danmark et velfærdsteknologisk eksporteventyr?

Mød panelet her.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Mette Rose Skaksen
Branchedirektør i DI. Mette Rose Skaksen har tidligere været chef for DI’s enhed for arbejdsmarkedspolitik og DI’s ledelsessekretariat. Hun er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i nationaløkonomi.

DI: Nemmere adgang til sundhedssektoren

DI: Giv plads til ny velfærdsteknologi

Christian Graversen
Direktør for Welfare Tech. Christian Graversen har erfaring fra flere private virksomheder, særligt inden for it, salg og kunderelationer. Senest har han arbejdet i Dansk Industri med fokus på at styrke virksomheder i elektronikindustrien og skabe nye forretningsmuligheder inden for sundhed og velfærd. Han er uddannet cand.merc. 

Welfare Tech: Teknologi med internationale kurver

Welfare Tech: Start eksporten hjemmefra

Thomas Hammer-Jakobsen
Direktør for Copenhagen Healthtech Cluster. Thomas er stifter af Copenhagen Living Lab, hvor han siden 2006 har arbejdet som ledende partner med brugerdreven innovation i offentlig-private projekter. Før det var han programchef for innovation i Danmarks Radio og divisionschef for DR’s børne- og unge enheder & DR’s regionale enheder.

Sundhedsklynge: Sådan får vi gang i velfærdseksporten

Sundhedsklynge: Giv virksomheder adgang til sundhedsdata

Hans Erik Henriksen
Adm. direktør i Healthcare Denmark. Hans Erik Henriksen har tidligere været Business Development Manager for CompuGroup Medical Denmark A/S. Fra 2008-2012 var han direktør for sundheds-it-virksomheden Cetrea. I 2012 var han desuden medlem af regeringens Vækstteam for Sundheds- og Velfærdsløsninger. Han har en erhvervsøkonomisk grunduddannelse.

Healthcare Denmark: Stærkt hjemmemarked øger eksporten

Healthcare Denmark: Ambassader opruster på sundhedsområdet

Dennis Søndergaard
Seniorrådgiver i Nordens Velfærdscenter. 

Nordens Velfærdscenter: Udvid hjemmemarkedet til hele Norden

Velfærdscenter: Nordisk samarbejde styrker gennemslagskraft i udlandet

Morten Bødskov (S)
Erhvervsordfører og formand for Erhvervs- og Eksportudvalget. Morten Bødskov har været medlem af Folketinget siden 2007 og er blandt andet tidligere justitsminister. Han er uddannet BA i samfundsfag, Aalborg Universitet.

S: Samarbejde skal styrke eksport af velfærdsteknologi

Jane Heitmann (V)
Sundhedsordfører. Jane Heitmann blev valgt til Folketinget første gang i 2011. Hun er uddannet klinikassistent og cand.mag. i dansk ved Syddansk Universitet.

V: Her er den største barriere for eksport af velfærdsteknologi

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00