Er det velfærdsteknologiske eksporteventyr en utopi?

DEBAT: Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på den haltende eksport af dansk velfærdsteknologi. Mød panelet her. 

Dansk eksport af velfærdsteknologi har de seneste år udviklet sig i den forkerte retning.

Efter 15 års tiltagende hype mangler Danmark således stadig at udklække det første globale velfærdsteknologiske brand.

Altinget: velfærdsteknologi spørger et nyt hold af debattører: Hvad er grunden til den haltende eksport? Hvordan skaber Danmark et velfærdsteknologisk eksporteventyr?

Mød panelet her.

Mette Rose Skaksen
Branchedirektør i DI. Mette Rose Skaksen har tidligere været chef for DI’s enhed for arbejdsmarkedspolitik og DI’s ledelsessekretariat. Hun er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i nationaløkonomi.

DI: Nemmere adgang til sundhedssektoren

DI: Giv plads til ny velfærdsteknologi

Christian Graversen
Direktør for Welfare Tech. Christian Graversen har erfaring fra flere private virksomheder, særligt inden for it, salg og kunderelationer. Senest har han arbejdet i Dansk Industri med fokus på at styrke virksomheder i elektronikindustrien og skabe nye forretningsmuligheder inden for sundhed og velfærd. Han er uddannet cand.merc. 

Welfare Tech: Teknologi med internationale kurver

Welfare Tech: Start eksporten hjemmefra

Thomas Hammer-Jakobsen
Direktør for Copenhagen Healthtech Cluster. Thomas er stifter af Copenhagen Living Lab, hvor han siden 2006 har arbejdet som ledende partner med brugerdreven innovation i offentlig-private projekter. Før det var han programchef for innovation i Danmarks Radio og divisionschef for DR’s børne- og unge enheder & DR’s regionale enheder.

Sundhedsklynge: Sådan får vi gang i velfærdseksporten

Sundhedsklynge: Giv virksomheder adgang til sundhedsdata

Hans Erik Henriksen
Adm. direktør i Healthcare Denmark. Hans Erik Henriksen har tidligere været Business Development Manager for CompuGroup Medical Denmark A/S. Fra 2008-2012 var han direktør for sundheds-it-virksomheden Cetrea. I 2012 var han desuden medlem af regeringens Vækstteam for Sundheds- og Velfærdsløsninger. Han har en erhvervsøkonomisk grunduddannelse.

Healthcare Denmark: Stærkt hjemmemarked øger eksporten

Healthcare Denmark: Ambassader opruster på sundhedsområdet

Dennis Søndergaard
Seniorrådgiver i Nordens Velfærdscenter. 

Nordens Velfærdscenter: Udvid hjemmemarkedet til hele Norden

Velfærdscenter: Nordisk samarbejde styrker gennemslagskraft i udlandet

Morten Bødskov (S)
Erhvervsordfører og formand for Erhvervs- og Eksportudvalget. Morten Bødskov har været medlem af Folketinget siden 2007 og er blandt andet tidligere justitsminister. Han er uddannet BA i samfundsfag, Aalborg Universitet.

S: Samarbejde skal styrke eksport af velfærdsteknologi

Jane Heitmann (V)
Sundhedsordfører. Jane Heitmann blev valgt til Folketinget første gang i 2011. Hun er uddannet klinikassistent og cand.mag. i dansk ved Syddansk Universitet.

V: Her er den største barriere for eksport af velfærdsteknologi

Forrige artikel DI: Nemmere adgang til sundhedssektoren DI: Nemmere adgang til sundhedssektoren Næste artikel Læger: Sundhedsregistre er gået amok Læger: Sundhedsregistre er gået amok