Opsamling på temadebat: Hvor stort et problem udgør vores digitale klimaaftryk?

Øget digitalisering øger også vores digitale klimaaftryk. Derfor spurgte Altinget en række aktører, hvor stort et problem vores internetforbrugs CO2-udledning udgør, og hvad der kan gøres ved det.

Selvom mange danskere tænker over bæredygtighed i deres hverdag, er der ikke mange, der tænker over klimaaftrykket ved streaming og internetforbrug. Det har en række aktører forholdt sig til i en temadebat på Altinget Digital.
Selvom mange danskere tænker over bæredygtighed i deres hverdag, er der ikke mange, der tænker over klimaaftrykket ved streaming og internetforbrug. Det har en række aktører forholdt sig til i en temadebat på Altinget Digital.Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Jonas Fredborg

Selvom danskerne i kølvandet på energikrisen er blevet meget bevidste om at tage bæredygtige valg, så har over 60 procent af danskerne aldrig tænkt over, hvordan forbrug af apps og streaming påvirker klimaet. Det er konklusionen i en undersøgelse, som konsulenthuset Advice har foretaget.

På verdensplan udleder vores internetbrug allerede mere CO2 end den kommercielle flytrafik, og EU-Kommissionen vurderer, at digitale teknologier står for syv procent af verdens samlede energiforbrug. Dette forventes at stige til 13 procent i 2030.

Derfor satte Altinget Digital i en temadebat fokus på vores digitale klimaaftryk. Vi spurgte en række aktører:

0:000:00