Se pressemødet: Heunicke ændrer forsamlingforbuddet fra 100 til 50 personer i 18 kommuner

CORONA: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) stod i dag endnu engang i spidsen for et coronapressebriefting i Eigtveds Pakhus. Det skete på baggrund af det højste ugentlige smittetal siden foråret. Se hele pressemødet ovenfor.

"Vi er nu i den mest bekymrende situation med smittestigning siden foråret."

Sådan indledte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke dagens coronapressemøde.

Det er især hovedstadsområdet og Odense, som ser et højt antal smittede med coronavirus.

Desuden kunne myndighederne fortælle, at smitten særligt sker blandt unge og gennem familiære relationer. Derfor vil der nu blive indført særlige restriktioner i 18 kommuner i foreløbigt 14 dage:

  • Forsamlingsforbuddet derfor ændret fra 100 til 50 personer
  • Barer og restauranter skal lukke kl. 24.00 (se, hvilke kommuner det drejer sig om i faktaboksen).
  • Desuden bliver den planlagte udvidelse af tilskuerantallet til sportsbegivenheder udskudt.

Skærpede afstandskrav?

Sundhedstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, kunne på pressemødet desuden fortælle, at man løbende ser på, om afstandskravene i det offentlige rum er tilstrækkelige.

“Vi vil også fra vores side skærpe vores rådgivning og anbefalinger i f.eks. sådan noget som overholdelse af vores afstandsanbefalinger på en meter i caféer og restaurantlivet, i butikker og detailhandelen mv. Der er nok generelt behov for, at vi lige genbesøger de forskellige ting og strammer op” sagde han på pressemødet.

De nye tiltag om forsamlingsforbud og lukketider i restaurationsbranchen kommer i den såkaldte forsamlingsbekendtgørelse, som træder i kraft onsdag.

Forrige artikel Regeringen kommer under pres for at sikre flere penge til ældre på finanslov Regeringen kommer under pres for at sikre flere penge til ældre på finanslov Næste artikel Socialdemokratiets ekstra velfærdsmilliarder skal nu bruges på mursten og grøn omstilling Socialdemokratiets ekstra velfærdsmilliarder skal nu bruges på mursten og grøn omstilling
Sundhedsministeriets departementschef går på pension

Sundhedsministeriets departementschef går på pension

NAVNE: Regeringen siger farvel til endnu en nøglespiller i kampen mod corona-virus. Sundhedsministeriets departementschef, Per Okkels, går på pension. ”Det har intet med corona eller mink at gøre,” siger han til Altinget.