Skattestigninger og konsulentbesparelser: Syv ud af ti kommuner har næste års budget på plads

BUDGET21: Budgetaftaler er på plads i hovedparten af landets kommuner. Mange steder med flere penge til velfærd, mens andre ser sig nødsaget til at gennemføre så store skattestigninger, at det kan slå hul i skatteloftet.

Gentofte-borgmester Hans Toft (K) står i spidsen for et budgetfolig med en skattestigning på over 300 millioner kroner i 2021, men har kun fået grønt lys til at hæve med det halve. Det kan sprænge hul i kommunernes skatteloft.
Gentofte-borgmester Hans Toft (K) står i spidsen for et budgetfolig med en skattestigning på over 300 millioner kroner i 2021, men har kun fået grønt lys til at hæve med det halve. Det kan sprænge hul i kommunernes skatteloft.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er forligspartiernes klare holdning og beslutning, at borgere i kommunen ikke skal opleve serviceforringelser på grund af den urimelige og ugennemtænkte nye udligningsregning.

Partier bag budgetforlig i Gentofte Kommune

De seneste uger og dage er nyheder om kommunale budgetforlig tikket ind i en lind strøm.

Med torsdagens aftaler i blandt andet Favrskov, Aalborg og Furesø er der opnået politisk enighed om næste års økonomiske rammer i 76 af landets kommuner.

Over halvdelen af forligene - 41 - indgået af et enigt byråd, viser Altingets gennemgang af budgetaftalerne.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00