Stine Brix
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Stine Brix (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om det er korrekt, at der i Holland produceres pesticidfrit

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 62, Spørgsmål 1
Ministeren bedes oplyse, om det er korrekt, at der i Holland produceres pesticidfrit. Der henvises til høringssvar fra CBD group.

Svar fra fredag den 2. november 2018
Den hollandske brug af pesticider er, ligesom Danmark, underlagt den fælles EU-retlige regulering, herunder reglerne i pesticidforordningen. Disse regler gælder ikke for produkter fra f.eks. Canada, som er underlagt de regler, som de canadiske myndigheder fastlægger.

Lægemiddelstyrelsen har oplyst, at styrelsen, som led i ansøgningsprocessen i forhold til import af cannabisprodukter fra den hollandske virksomhed Bedrocan BV, har fået oplyst, at virksomhedens cannabisprodukter er dyrket uden brug af pesticider.

Jeg kan henholde mig til det af Lægemiddelstyrelsen oplyste, idet jeg supplerende kan oplyse, at fremstillere af medicinsk cannabis i Canada er underlagt lovgivning om pesticider (Pest Control Products Act – PCPA), hvoraf der er en liste på p.t. 22 stoffer, der for tiden er tilladt at anvende kommercielt indendørs ved dyrkning og fremstilling af medicinsk cannabis. Det er således afsenderlandets regler, herunder evt. EU-retlig regulering, der afgør, hvilke pesticider cannabis til medicinsk brug kan være dyrket med og op til modtagerlandet at fastsætte regler for, hvorvidt cannabisprodukter må, og i givet fald i hvilket omfang, være dyrket med brug af pesticider.
0:000:00