Stine Brix
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Stine Brix (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, hvornår der forventes at være danske produkter på markedet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 62, Spørgsmål 3
Ministerens bedes redegøre for, hvornår der forventes at være danske produkter på markedet.

Svar fra fredag den 2. november 2018
Lægemiddelstyrelsen har oplyst, at 20 virksomheder per 26. oktober 2018 har tilladelse til at udvikle dansk cannabis (udviklingstilladelse), mens 3 virksomheder per 26. oktober 2018 har ansøgt om tilladelse til at dyrke dansk cannabis (dyrkningstilladelse) il forsøgsordningen.

På baggrund af Lægemiddelstyrelsens behandling af ansøgningerne om udviklingstilladelser samt styrelsens inspektioner af de tre virksomheder, som har ansøgt om en dyrkningstilladelse, er det styrelsens umiddelbare vurdering, at der kan gå 8 til 10 måneder, inden der kan indgå dansk dyrket cannabis i forsøgsordningen. Dette vil i givet fald være fra den virksomhed, der p.t. er længst fremme i produktionen. De andre vil forventeligt komme til senere.

Jeg kan henholde mig til det af Lægemiddelstyrelsen oplyste og henvise til mit svar af dags dato på SUU L 62 – spørgsmål 5.
0:000:00