Kirsten Normann Andersen
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Kirsten Normann Andersen (SF) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om status i forhold til indkøb af økologisk cannabis

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 62, Spørgsmål 8
Vil ministeren oplyse status i forhold til indkøb af økologisk cannabis, både status i forhold til omfanget af dansk produceret økologisk cannabis og importeret økologisk cannabis?

Svar fra fredag den 2. november 2018
”Vil ministeren oplyse status i forhold til indkøb af økologisk cannabis, både status i forhold til omfanget af dansk produceret økologisk cannabis og importeret økologisk cannabis?” Svar:

Når der i spørgs ålet spørges til ”økologisk” a nes cannabis dyrket uden brug af pesticider.

./. a is lægger jeg til gru d, at der eJeg kan i forhold til status på den danske dyrkning af cannabis henvise til mit svar af dags dato på SUU L 62 – spørgsmål 3, hvoraf det bl.a. fremgår, at det er Lægemiddelstyrelsens umiddelbare vurdering, at der kan gå 8 til 10 måneder, inden der kan indgå dansk dyrket cannabis i forsøgsordningen. Dansk cannabis må ikke være dyrket med brug af pesticider.

Jeg kan i forhold til status på importerede cannabisprodukter henvise til mit svar af dags dato på SUU L 62 – spørgsmål 4, hvoraf det bl.a. fremgår hvilke importerede cannabisprodukter, der er på markedet p.t. Der er tale om tre hollandske the-produkter og tre canadiske olie-produkter. De er alle 6 efter det oplyste dyrket uden brug af pesticider.

./.
0:000:00