Andreas Steenberg
 svarer 
Karsten Lauritzen

Andreas Steenberg (R) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, hvor ofte et investeringsselskab skal give Skatteforvaltningen meddelelse om, at de er at betragte som aktiebaseret investeringsselskab

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 114, Spørgsmål 4
Kan ministeren oplyse, hvor ofte et investeringsselskab skal give Skatteforvaltningen meddelelse om, at de er at betragte som aktiebaseret investeringsselskab?

Svar fra tirsdag den 8. januar 2019
Det kan oplyses, at et investeringsselskab efter de foreslåede regler skal give meddelelse til Skatteforvaltningen, om at selskabet er aktiebaseret, senest den 1. november i kalenderåret før det kalenderår, som meddelelsen skal have virkning fra.

Herefter vil investeringsselskabet være at betragte som aktiebaseret, indtil investeringsselskabet selv måtte give en ny meddelelse vedrørende et eventuelt statusskifte, fx fordi anbringelsesgrænsen ikke er overholdt, eller såfremt Skatteforvaltningen ved kontrol af investeringsselskabets indsendte opgørelse over aktivernes placering konstaterer, at selskabet ikke længere opfylder kriterierne for at være aktiebaseret.

Efter anerkendelsen som aktiebaseret vil investeringsselskabet herudover årligt skulle indsende oplysninger til Skatteforvaltningen til vurdering af, om betingelserne vedrørende placeringen af aktivmassen fortsat er opfyldt. Disse oplysninger skal indsendes senest den 1. juli året efter det år, som de vedrører.

0:000:00