Dennis Flydtkjær
 svarer 
Karsten Lauritzen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om at yde teknisk bistand til ændringsforslag om, at omsætnings- og aktivgrænsen sættes til 15 mio. kr., så den svarer til EU's grænser for mikroselskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 114, Spørgsmål 8
Ministeren bedes yde teknisk bistand til ændringsforslag om, at omsætnings- og aktivgrænsen sættes til 15 mio. kr., så den svarer til EU's grænser for mikroselskaber.

Svar fra onsdag den 9. januar 2019
Ændringsforslaget kan se ud som følgende:

Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven, ændres i nr. 2, 1. pkt., »oversteg 20 mio. kr., og en balancesum, der ikke oversteg 75 mio. kr.« til:

»oversteg 15 mio. kr., eller en balancesum, der ikke oversteg 15 mio. kr.«

[Omsætnings- og balancegrænse følger EU’s grænse for mikrovirksomheder]

Bemærkninger Til nr. 1 Med lovforslaget foreslås, at selskaberne for at kunne benytte den foreslåede ordning bl.a. skal opfylde grænseværdier for omsætning og balance i et af de på aftaletidspunktet to senest opgjorte årsregnskaber.

Lovforslagets § 5, nr. 5, indebærer, at grænseværdien for omsætning er 20 mio. kr.

og for balance 75 mio. kr. Begge grænser skal være overholdt i et af de to senest opgjorte årsregnskaber.

Med ændringsforslaget foreslås det at nedsætte grænserne for både omsætning og balance til 15 mio. kr., således at det svarer til EU’s grænse for mikrovirksomheder, jf. Kommissionens henstilling af 6. maj 2003 om definitionen af mikrovirksomheder, små og mellemstore virksomheder (2003/361/EF). I overensstemmelse med EU-definitionen foreslås samtidig, at blot én af grænserne skal være overholdt i et af de på aftaletidspunktet to senest opgjorte årsregnskaber.

Ændringsforslaget skønnes at indebære en begrænset reduktion af mindreprovenuet. Nedsættelsen skønnes imidlertid ikke at ændre de provenumæssige konsekvenser af lovforslaget, som på grund af den betydelige usikkerhed afrundes til nærmeste 5 mio. kr.

Bilag 1 Ændringsforslaget sammenholdt med gældende lov og lovforslaget Gældende formulering Lovforslaget §1 I ligningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1162 af 1. september 2016, som ændret bl.a. ved § 2 i lov nr. 359 af 29. april 2018 og senest ved § 6 i lov nr.

1130 af 11. september 7.

Skattefriheden efter stk. 1, jf. stk. 2, nr.

2, 4. pkt., er betinget af følgende:

1) --2) Selskabet, hvor personen er ansat, har på det tidspunkt, hvor aftalen indgås, i mindst et af de to seneste årsregnskaber haft en nettoomsætning, der ikke oversteg 20 mio. kr., og en balancesum, der ikke oversteg 75 mio. kr. Den årlige netto7.

Skattefriheden efter stk. 1, jf. stk. 2, nr. 2, 4.

pkt., er betinget af følgende:

1) --2) Selskabet, hvor personen er ansat, har på det tidspunkt, hvor aftalen indgås, i mindst et af de to seneste årsregnskaber haft en nettoomsætning, der ikke oversteg 15 mio. kr., eller en balancesum, der ikke oversteg 15 mio. kr. Den årlige nettoomsætning og balancesum opgøres efter Ændringsforslaget reglerne i årsregnskabslovens § 7, stk.

3. Hvis selskabet i et af eller begge to regnskabsår har indgået i en koncern, j årsregnskabslovens bilag 1, B, nr. 1, skal betingelsen være opfyldt for koncernen som helhed.

3-5) ---«.

reglerne i årsregnskabslovens § 7, stk.

3. Hvis selskabet i et af eller begge to regnskabsår har indgået i en koncern, jf. årsregnskabslovens bilag 1, B, nr. 1, skal betingelsen være opfyldt for koncernen som helhed.

3-5) ---«.

0:000:00