Peder Hvelplund
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om det er korrekt, at det med lovforslaget ikke er hensigten at ændre på rettigheder for asylansøgere, udlændinge uden lovligt ophold og personer på humanitært ophold

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 111, Spørgsmål 37
Ministeren bedes i forlængelse af svar på spm. 8 bekræfte, at det med lovforslaget ikke er hensigten at ændre på rettigheder for asylansøgere, udlændinge uden lovligt ophold og personer på humanitært ophold. Og vil ministeren i givet fald sikre, at det vil fremgå klart og utvetydigt af lovforslaget?

Svar fra mandag den 11. februar 2019
”Ministeren bedes i forlængelse af svar på spm. 8 bekræfte, at det med lovforslaget ikke er hensigten at ændre på rettigheder for asylansøgere, udlændinge uden lovligt ophold og personer på humanitært ophold. Og vil ministeren i givet fald sikre, at det vil fremgå klart og utvetydigt af lovforslaget?” Svar:

Det fremgår af lovforslaget, at ”for så vidt angår asylansøgere og udlændinge uden lovligt ophold, som er under Udlændingestyrelsens forsørgelse, jf. udlændingelovens § 42 a, stk. 1-2, jf. stk. 3-4, er det ikke hensigten med lovforslaget at ændre på disse udlændinges rettigheder”.

Udlændinge under Udlændingestyrelsens forsørgelse, herunder asylansøgere, udlændinge uden lovligt ophold og personer, der har søgt om humanitær opholdstilladelse, skal således ikke selv betale for akut sygehusbehandling.

Der pågår en afklaring af, hvordan udgifterne til akut sygehusbehandling af udlændinge under Udlændingestyrelsens forsørgelse fremover skal dækkes.
0:000:00