Karina Adsbøl
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Karina Adsbøl (DF) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om ministeren vil bekræfte, at en krænker ikke kan tage bopæl indenfor den geografiske udstrækning af et opholdforbud (“sikkerhedszonen”)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 139, Spørgsmål 10
Vil ministeren bekræfte, at en krænker ikke kan tage bopæl indenfor den geografiske udstrækning af et opholdforbud (“sikkerhedszonen”)?

Svar fra onsdag den 20. februar 2019
Det følger af § 3 i lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning, at en person ved et opholdsforbud (geografisk bestemt tilhold) kan forbydes at opholde sig eller færdes i et nærmere afgrænset område i nærheden af en anden persons bolig, arbejds-, uddannelses- eller opholdssted eller andet område, hvor denne ofte færdes.

Det fremgår af bemærkningerne til forslag nr. L 10 af 9. november 2011 til lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning, at et opholdsforbud som udgangspunkt vil indebære, at den blotte tilstedeværelse i det afgrænsede område vil udgøre en overtrædelse, selv om der er tale om helt kortvarige ophold. Et opholdsforbud indebærer således også et forbud mod efterfølgende at bosætte sig i området.









0:000:00