Lea Wermelin
 svarer 
Karsten Lauritzen

Lea Wermelin (S) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om at stille ændringsforslag om deling af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 145, Spørgsmål 1
Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, hvorved den del af lovforslaget, som omhandler foderfosfatafgiften og afskaffelsen af registreringsafgiften på fly, udskilles til et selvstændigt lovforslag? I benægtende fald anmodes ministeren om at yde teknisk bistand hertil.

Svar fra mandag den 25. februar 2019
Jeg finder ikke anledning til selv at stille et ændringsforslag som det foreslåede, da der er tale om udmøntning af dele af finanslovsaftalen for 2019, men jeg vil gerne yde teknisk bistand til et ændringsforslag om deling af lovforslaget i to dele.

Ændringsforslaget kan se ud som følgende:

a Ændringsforslag om deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

”Forslag til lov om ophævelse af lov om afgift af mineralsk fosfor i foderfosfat og om ændring af opkrævningsloven og lov om afgift af tinglysning og registrering af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven) (Afskaffelse af registreringsafgiften på fly og ophævelse af lov om afgift af mineralsk fosfor i foderfosfat)” omfattende §§ 1, 2 og 4 og § 7, stk. 1-3.

B.

”Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og øl- og vinafgiftsloven (Nedsættelse af afgift på øl og vin og forhøjelse af restskatteprocenten for selskabsskat)” omfattende §§ 3, 5 og 6 og § 7, stk. 1, 2 og 4.

[Forslag om deling af lovforslaget]

b Ændringsforslag til det under A nævnte forslag 2) I § 7, stk. 2, udgår »og § 5«.

[Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 1]

c Ændringsforslag til det under B nævnte forslag 3) I § 7, stk. 1, udgår »og 3«.

4) I § 7, stk. 2, udgår »§ 2, nr. 1 og 2, § 4, nr. 1-15, 17 og 18, og«.

[Konsekvensændringer som følge af ændringsforslag nr. 1]

Bemærkninger Til nr. 1 Ved ændringsforslaget foreslås, at lovforslaget deles i to separate lovforslag. Det ene lovforslag (A) vedrører forslag om at afskaffe registreringsafgiften på fly og forslag om at afskaffe foderfosfatafgiften. Forslaget omfatter herudover en række konsekvensændringer af opkrævningsloven, der udspringer af de førnævnte forslag. Det andet lovforslag (B) vedrører forslag om at nedsætte afgift på øl og vin samt forslag om at forhøje restskatteprocenten for selskabsskat. Forslaget omfatter herudover en konsekvensændring af lov nr. 526 af 7. juni 2006.

Til nr. 2 Der foreslås en konsekvensændring af ikrafttrædelsesbestemmelsen i lovforslagets § 7, stk. 2, som følge af, at det i ændringsforslag nr. 1 foreslås at dele lovforslaget.

Til nr. 3 Der foreslås en konsekvensændring af ikrafttrædelsesbestemmelsen i lovforslagets § 7, stk. 1, som følge af, at det i ændringsforslag nr. 1 foreslås at dele lovforslaget.

Til nr. 4 Der foreslås en konsekvensændring af ikrafttrædelsesbestemmelsen i lovforslagets § 7, stk. 2, som følge af, at det i ændringsforslag nr. 1 foreslås at dele lovforslaget.

0:000:00