Trine Bramsen
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Trine Bramsen (S) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om antallet af indberetninger til myndighederne vedrørende børn og unge, som har tilknytning til Jehovas Vidner

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 139, Spørgsmål 22
Vil ministeren oplyse antallet af indberetninger til myndighederne vedrørende børn og unge, som har tilknytning til Jehovas Vidner?

Svar fra onsdag den 20. februar 2019
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Børne- og Socialministeriet, som har oplyst følgende:

”Det er ikke muligt at foretage den ønskede opgørelse, da der ikke findes centralt indsamlede oplysninger om borgernes religiøse tilhørsforhold, bortset fra medlemmer af folkekirken. Det er således ikke muligt at samkøre registeroplysninger om underretninger vedrørende børn og unge med oplysninger om deres religiøse tilhørsforhold.

Børne- og Socialministeriet kan i øvrigt oplyse, at enhver, der får kendskab til, at sundheden eller udviklingen hos et barn eller en ung under 18 år er truet, er efter serviceloven forpligtet til at underrette kommunen herom. Der gælder skærpede regler for fagpersoner og andre kommuner.

Alle landets kommuner er endvidere forpligtede til at indberette oplysninger til Danmarks Statistik om de underretninger, de modtager fra andre kommuner, almindelige borgere og fagpersoner.”








0:000:00