svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om teknisk bistand til en indholdsmæssig opdeling af forslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 7
Ministeren bedes som teknisk bistand foretage en indholdsmæssig opdeling af forslaget, således at forslag A kommer til at indeholde følgende; Åbning og kontrol af post, undersøgelse af patientstuer og ejendele, kropsvisitation, anvendelse af kropsscannere og narkohunde, mulighed for indgåelse af aftale med private institutioner samt opkrævning for færdigbehandlingstakster.

Forslag B kommer til at indeholde ophør af tvungen udskrivningssamtale.

Forslag C kommer til at indeholde det resterende indhold af forslaget som fremsat, bl.a om udskrivningsaftaler og koordineringsplaner, mulighed for at udskrive afhængighedsskabende stoffer i misbrugsbehandling samt sikring af straksbehandling til akutte patienter.

Svar fra torsdag den 4. april 2019
Som svar på spørgsmål 7 om teknisk bistand til at foretage en indholdsmæssig opdeling af forslaget i de foreslåede tre dele, kan jeg henvise til nedenstående løsning:

Ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v., sundhedsloven og forskellige andre love (Udarbejdelse af udskrivningsaftaler og koordinationsplaner, anvendelse af kropsscannere og narkohunde, ambulant behandling af retspsykiatriske patienter på privathospitaler m.v.) L 164)

Ændringsforslag om deling af lovforslaget 01) ovforslaget deles i tre dele med følgende titler og indhold:

A.

»Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v., lov om retspsykiatrisk behandling m.v. og sundhedsloven (Anvendelse af kropsscannere og narkohunde, ambulant behandling af retspsykiatriske patienter på privathospitaler og justering af takster for psykiatriske færdigbehandlingsdage)«

omfattende § 1, indledningen, nr. 1, nr. 4 og nr. 5, §§ 2, 3, 6, stk. 1, 2 og 4, og § 7.

B.

»Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. og retsplejeloven (Ophør af tvungen opfølgning efter udskrivning)« omfattende § 1, indledningen, nr. 3 og nr. 6-14, § 5, § 6, stk. 1, og § 7.

C »Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. og lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed (Udarbejdelse af udskrivningsaftaler og koordinationsplaner og sikring af straksbehandling af akutte abstinenser hos personer med et stofmisbrug)« omhandlende § 1, indledningen og nr. 2, § 4, § 6, stk. 1 og 3, og § 7.

[Forslag om deling af lovforslaget]

b ændres »§§ 1 og 4« til: »§ 1«. c ændres »§§ 1 og 4« til: »§ 1«.

d », jf. dog stk. 2«.

Bemærkninger Til nr. 01 Det foreslås, at lovforslaget opdeles i tre lovforslag således, at ét lovforslag omfatter regler om anvendelse af kropsscannere og narkohunde, ambulant behandling af retspsykiatriske patienter på privathospitaler og justering af takster for psykiatriske færdigbehandlingsdage, ét lovforslag omfatter regler om ophør af tvungen opfølgning efter udskrivning, og ét lovforslag omfatter regler om udarbejdelse af udskrivningsaftaler og koordinationsplaner og sikring af straksbehandling af akutte abstinenser hos personer med et stofmisbrug.

Efter en opdeling af lovforslaget som foreslået, vil det under A nævnte lovforslag have title ”Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v., lov om retspsykiatrisk behandling m.v. og sundhedsloven (Anvendelse af kropsscannere og narkohunde, ambulant behandling af retspsykiatriske patienter på privathospitaler og justering af takster for psykiatriske færdigbehandlingsdage)” og o fatte § 1, indledningen, nr. 1, nr. 4 og nr. 5, §§ 2, 3, 6, stk. 1, 2 og 4, og § 7 i det oprindelige lovforslag. Der er tale om de dele af lovforslaget, der omhandler kropsscannere og narkohunde, ambulant behandling af retspsykiatriske patienter på privathospitaler og justering af takster for psykiatriske færdigbehandlingsdage.

Side 2 Det u der B æv te lovforslag vil have title ”Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. og retsplejeloven (Ophør af tvungen opfølgi g efter udskriv i g)” og o fatte § 1, i dled i ge , r. 3 og r. 6-14, § 5, § 6, stk. 1, og § 7 i det oprindelige lovforslag. Der er tale om de dele af lovforslaget, der omhandler tvungen opfølgning efter udskrivning.

Det u der C æv te lovforslag vil have title ”Forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. og lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed (Udarbejdelse af udskrivningsaftaler og koordinationsplaner og sikring af straksbehandling af akutte abstinenser hos personer ed et stof isbrug)” og o fatte § 1, i dled i ge og nr. 2, § 4, § 6, stk. 1 og 3, og § 7. Der er tale om de dele af lovforslaget, der omhandler udarbejdelse af udskrivningsaftaler og koordinationsplaner og sikring af straksbehandling af akutte abstinenser hos personer med et stofmisbrug.

02) estemmelsen vedrører lovens territoriale gyldighed. Den foreslåede ændring er en konsekvens af ændringsforslag til det under A nævnte forslag.

03) estemmelsen vedrører lovens ikrafttrædelsestidspunkt. Den foreslåede ændring er en konsekvens af ændringsforslag til det under B nævnte forslag.

04) estemmelsen vedrører lovens territoriale gyldighed. Den foreslåede ændring er en konsekvens af ændringsforslag til det under B nævnte forslag.

05) estemmelsen vedrører lovens ikrafttrædelsestidspunkt. Den foreslåede ændring er en konsekvens af ændringsforslag til det under C nævnte forslag.
0:000:00