Peder Hvelplund
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om baggrunden for lovforslagets muligheder for, at private aktører kan byde ind på opgaven med ambulant kontrol af psykiatriske patienter, der er dømt efter straffeloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 9
Kan ministeren redegøre for baggrunden for lovforslagets muligheder for, at private aktører kan byde ind på opgaven med ambulant kontrol af psykiatriske patienter, der er dømt efter straffeloven?

Svar fra mandag den 8. april 2019
”Kan ministeren redegøre for baggrunden for lovforslagets muligheder for, at private aktører kan byde ind på opgaven med ambulant kontrol af psykiatriske patienter, der er dømt efter straffeloven?” Svar:

Baggrunden for lovforslaget er, at der er sket en stigning i antallet af personer med psykiske lidelser, herunder personer som i forbindelse med kriminalitet har fået en psykiatrisk foranstaltningsdom. Antallet af retspsykiatriske patienter er således steget med 15 % fra 2010 til 2017.

Det betyder, at de retspsykiatriske patienter i stigende grad optager kapacitet på de almen psykiatriske afdelinger.

Med forslaget om, at regionerne får mulighed for at indgå aftale med privathospitaler om behandling af retspsykiatriske patienter, som har fået dom til ambulant behandling, vil der blive sikret en bedre udnyttelse af kapaciteten.

Jeg henviser desuden til svar på SUU spm. 8 om L 164.
0:000:00