Mona Juul
 svarer 
Simon Kollerup

Mona Juul (K) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvilke kriterier ministeren lægger til grund for vurdering af særlige byudviklingsinteresser, som giver kommunerne mulighed for at søge erhvervsministeren om tilladelse til at planlægge for boliger i lugtbelastede byområder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 20
Hvilke kriterier lægger ministeren til grund for vurdering af særlige byudviklingsinteresser, som giver kommunerne mulighed for at søge erhvervsministeren om tilladelse til at planlægge for boliger i lugtbelastede byområder, jf. lovforslaget ikke for nuværende giver kommunerne yderligere kriterier for, hvad der ligger i disse særlige forhold?

Svar fra onsdag den 5. februar 2020
Det fremgår af lovforslaget, at kommuneplanen kan indeholde retningslinjer for udpegning af arealer belastet af lugt fra eksisterende produktionsvirksomheder, er beliggende i en by og hvor der er en særlig byudviklingsinteresse. Det er op til kommunalbestyrelsen selv at udpege de lugtbelastede arealer i kommuneplanen, og dermed selv at foretage den konkrete vurdering.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at lugtbelastede arealer, der har særlige byudviklingsinteresser tilknyttet er ”karakteriseret ved, at være arealer af byen, hvor der er særlig efterspørgsel efter attraktivt beliggende arealer og dermed stærke økonomiske incitamenter for grundejere, herunder kommuner og bygherrer, til at skabe blandede byudviklingsområder med høj tæthed, men hvor beliggenheden i forhold til eksisterende produktionsvirksomheder medfører overskridelser af grænseværdierne for lugt.” Disse karakteristika vil kommunerne og ministeren skulle tage udgangspunkt i forbindelse med hhv. udpegning af lugtbelastede arealer og tilladelse til at planlægge boliger på lugtbelastede arealer.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00