Susanne Zimmer
 svarer 
Lea Wermelin

Susanne Zimmer (ALT) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om bekræftelse af sin positive holdning til forslaget fra Økologisk Landsforening om, at det skal fremgå af sprøjtejournalen, om en bedrift er økologisk

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 95, Spørgsmål 1
Vil ministeren bekræfte sin positive holdning til forslaget fra Økologisk Landsforening om, at det skal fremgå af sprøjtejournalen, om en bedrift er økologisk, og uddybe de overvejelser, ministeren har angivet i høringsnotatet, at ministeriet gør sig om forslaget samt angive, hvorvidt ministeren forventer, at forslaget realiseres i den førstkommende revision af sprøjtejournalbekendtgørelsen?

Svar fra mandag den 17. februar 2020
Spørgsmålet er stillet til miljøministeren. Da det imidlertid vedrører jordbrugsvirksomheders indberetning af oplysninger om brug af sprøjtemidler, der hører under mit område, besvares spørgsmålet af mig.

Det kan oplyses, at Miljø- og Fødevareministeriet snart vil sende et udkast til ny sprøjtejournalbekendtgørelse i høring. Bekendtgørelsen vil være en opfølgning på lovforslaget m.v. efter den forventede vedtagelse af dette. Det er i den forbindelse fortsat vurderingen, at det vil være hensigtsmæssigt at få et nærmere kendskab til økologiske bedrifters brug af sprøjtemidler, som også Økologisk Landsforening ser et behov for. Den konkrete udmøntning af nødvendige tiltag i den forbindelse er under endelig afklaring.

Mogens Jensen / www.mfvm.dk
0:000:00