Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Simon Kollerup

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, hvad der ligger til grund for forventningen om, at lovforslaget forventes at medføre administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 122, Spørgsmål 6
Det fremgår af lovforslagets bemærkninger om økonomiske og administrative konsekvenser for erhvervslivet, at lovforslaget forventes at medføre administrative konsekvenser under 4 mio. kr. årligt. Hvad ligger til grund for denne forventning?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Der er tale om, at lovforslag generelt skal vurderes, om de har administrative omkostninger for erhvervslivet på over eller under 4 mio. kr.

I dette tilfælde er der, for så vidt angår ædelmetaldelen, tale om en ordning, der allerede er etableret, og derfor forventes der begrænsede ekstra administrative omkostninger under 4 mio. kr. Omkostningerne kvalificeres derfor ikke yderligere.

For så vidt angår konfliktmineraler henvises der til svar på spørgsmål 5.

0:000:00