svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at kommentere henvendelsen fra Foreningen Cancerramte Børn

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 171, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen fra Foreningen Cancerramte Børn, jf. B 171 bilag 2?

Svar fra fredag den 5. juni 2020
”Vil ministeren kommentere materialet fra Landsforeningen Mistet Barn, jf. B 171 – bilag 1?” Svar:

Ingen kan være i tvivl om, at det må være ubærligt at miste et barn. Og det arbejde, som Landsforeningen Mistet Barns gør for bl.a. at skabe netværk mellem forældre, der har mistet et barn, er en meget værdifuld støtte og hjælp til de forældre, der står i den forfærdelige situation.

Sorgen over at miste et barn afhænger ikke af, om barnet er 3 måneder, 10 år eller 17 år.

Regeringen er derfor også netop nu ved at se på muligheden for at give bedre rettigheder til forældre, der mister deres barn.

For så vidt angår muligheden om at modtage tabt arbejdsfortjeneste 14 uger efter barnets død, hvis forælderen har modtaget tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med barnets sygdom, skal jeg bemærke, at reglerne herom følger af serviceloven, som hører under Social- og Indenrigsministeriet.

Men udgangspunktet er, at man kan få hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste i 14 uger efter, at betingelserne for at modtage tilskuddet er bortfaldet.

5. juni 2020 J.nr.

2020-4010
0:000:00