Erling Bonnesen
 svarer 
Lea Wermelin

Erling Bonnesen (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om økonomiske konsekvenser og som samlet engangsudgift, hvis staten afregner og udbetaler alle lovforslagets byrder/tab/økonomiske konsekvenser som engangsudgift i umiddelbar forlængelse af lovforslaget vedtagelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 115
Ministeren bedes redegøre for lovforslagets økonomiske konsekvenser og som samlet engangsudgift, hvis staten afregner og udbetaler alle lovforslagets byrder/tab/økonomiske konsekvenser som engangsudgift i umiddelbar forlængelse af lovforslaget vedtagelse.

Svar fra tirsdag den 16. juni 2020
Forbuddet mod sprøjtning, gødskning og omlægning af § 3-beskyttede arealer har efter Miljø- og Fødevareministeriets vurdering karakter af generel, erstatningsfri regulering. Der vil dog være mulighed for erstatning i de tilfælde, hvor forbuddet efter en konkret vurdering måtte vise sig at udgøre ekspropriation. Der er derfor ikke lavet beregninger af, hvad de økonomiske konsekvenser af lovforslaget ville være, hvis staten skulle kompensere de berørte lodsejere fuldt ud for deres tab, ligesom der ikke er taget stilling til en eventuel kompensationsordning.

For de erhvervsøkonomiske konsekvenser af lovforslaget kan jeg i øvrigt henvise til lovforslagets almindelige bemærkninger samt svar på spørgsmål nr. 5 til L 164.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00