Erling Bonnesen
 svarer 
Lea Wermelin

Erling Bonnesen (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvordan ministeren vil udmønte adgangen til at meddele dispensation fra forbuddet mod at sprøjte, gødske og omlægge § 3-beskyttede arealer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 164, Spørgsmål 117
Vil ministeren redegøre for, hvordan ministeren vil udmønte adgangen til at meddele dispensation fra forbuddet mod at sprøjte, gødske og omlægge § 3-beskyttede arealer? Vil lodsejere, der får dispensation, få samme brugsret som i dag, og kan de fortsætte deres hidtidige lovlige drift af arealerne?

Svar fra onsdag den 24. juni 2020
Forbuddet mod sprøjtning, gødskning og omlægning af § 3-beskyttede arealer vurderes generelt set at have begrænsede økonomiske konsekvenser for de fleste berørte bedrifter, og forbuddet vil ikke udelukke en fortsat udnyttelse af arealerne.

Hvis forbuddet måtte have karakter af ekspropriation for konkrete bedrifter, kan der udbetales erstatning eller dispenseres fra forbuddet. Det vil bero på en konkret vurdering i den enkelte situation, om der foreligger ekspropriation.

Rækkevidden af en eventuel dispensation vil bl.a. bero på de konkrete omstændigheder i den enkelte sag.

Det fremgår desuden af bemærkningerne til lovforslaget, at en eventuel dispensation fra forbuddet mod sprøjtning, gødskning og omlægning af § 3-beskyttede arealer alene vil betyde, at sprøjtning, gødskning og/eller omlægning kan fortsættes i et omfang, der ikke overstiger den hidtidige lovlige drift af de pågældende arealer, dvs. med maksimalt samme mængde, hyppighed osv. som hidtil – og ikke nødvendigvis på samtlige berørte arealer.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00